#Star Citizen skördar crowdfunding-rekord på crowdfunding-rekord, och det verkar inte finnas något slut på folks vilja att kasta pengar på utvecklarna. I Kickstarter-sammanhang brukar det innebära bonusmål som exempelvis konsolversioner. Men inte Star Citizen. Även om Kickstarter gav finansieringen en knuff framåt är och förblir det ett pc-spel.

Det är inte bara utvecklarnas starka kärlek till pc:n som spelplattform som avgör frågan – Star Citizen skulle inte funka på konsol, säger utvecklaren Eric Peterson.

– Först och främst, konsoler kan inte hantera ett spel som Star Citizen, säger Peterson. Chris [Roberts, Star Citizens upphovsman /reds anm.] och jag växte upp med pc-spel och på senare år har vi haft känslan att pc:n har skuffats åt sidan, med de flesta spel som rena konsolportningar med grafik som inte tar vara på kraften i pc:n. Gamingdatorer är just nu formidabla, med kraftfulla processorer och GPU:er. Inte ens den nya generationen konsoler kan jämföras, deras inbyggda komponenter är redan äldre de jag kan sätta in i en speldator i dag.

Peterson delar med sig av sina varma känslor för pc-spelande i en intervju med PC-Gaming.it (översatt till engelska av Worlds Factory), och han säger att Star Citizen är ett sätt att ge de som köper kraftfulla speldatorer valuta för pengarna.

– Vi ville göra ett spel som visar alla vilken kapacitet pc:n har. Alla som gillar att bygga system med dubbla gpu:er och vätskekylning blir tveklöst frustrerade när de inte fullt ut kan dra nytta av potentialen i sina maskiner.

Star Citizen-folket har demonstrerat sin kärlek till speldatorn flera gånger förr. När #Roberts Space Industries teknikchef i november förra året sågs i närheten av en PS4:a (fasan!) gick grundaren Chris Roberts ut och versalvrålade att spelet ALDRIG kommer bli fördummat på grund av klenare system. Och jobbade därmed ihop till en hedersplats i vissa av er gamla FZ-rävars hjärta, gissar vi.

Star Citizen utvecklas i flera omgångar, och dogfight-modulen Arena Commander blev i början av juni tillgänglig för de som köpt in sig på en viss nivå. Utvecklarna gick i går ut med beskedet att insamlingen dragit in 48 miljoner dollar. Den har stark vilja, den där 1337 PC master race. Eller bara god ekonomi.