Vad som började med att webbsajten Penny Arcade publicerade en seriestripp har eskalerat till vad som kan bli en ordentligt pinsam skandal för sajten Gamespot, ägaren CNET och förläggaren #Eidos Interactive.

Vad som är fakta är att spelredaktören Jeff Gerstmann har fått sparken från Gamespot. Enligt rykten från "säkra källor" som citeras av Kotaku och Penny Arcade är skälet till att Gerstmann fick gå hans recension av #Kane & Lynch: Dead Men där han gav spelet betyget 6.0 av 10 och specifikt hans videorecension av samma spel. Gamespot har den senaste tiden haft omfattande annonser för spelet och enligt ryktena ska förläggaren hotat med att dra in framtida annonsering i protest över recensionen.

"As writers of what is supposed to be objective content, this is our worst nightmare coming to life"

Skriver den anonyma tipsaren enligt Kotaku.

Efter publiceringen av ryktet har känslorna varit upprörda på branschforum och Gamespot har inte uppdaterats på hela dagen något som även det härrörts till händelsen. Tidningen Wired citerar en annan anonym källa som påstår att avskedandet sker på grund av andra orsaker:

But I sincerely doubt that Eidos made Gamespot fire him. CNET doesn't kowtow to its advertisers, and I've more than once seen the higher-ups turn away big advertising dollars for the sake of the company's integrity.I think the whole thing is likely a combination of factors, the biggest being poor timing.

Skriver Wireds källa.

Än så länge är det svårt att avgöra sanningshalten i de påståenden som florerar på nätet men det står klart att vi inte hört det sista i historien om Gerstmanns avgång.