Destiny är här, men har du valt klass än? FZ visar vägen med en behändig guide.

Idag är det upp till bevis för #Bungie. Kan de kliva ur Halo-skuggan med sitt ambitiösa #Destiny, fps-spelet som hämtar friskt med inspiration från mmo-genren? Många får säkert eftertraktade paket med posten under förmiddagen, eller glider ner på stan och hämtar ut ett exemplar i spelbutiken. Och sen är det fritt fram att ta reda på om science fiction-världen införlivar alla förväntningarna.

Det första dilemmat äventyret presenterar är vilken klass vi ska spela. För att hjälpa dig på traven har vi sammanfattat de tre alternativen som står till förfogande, och som grenar ut med nya inriktningar när de når level 15. Vad blir ditt öde?

TITAN
Titanerna använder tung rustning och tunga vapen för att både ta emot och dela ut ordentligt med skada. Som en konsekvens är de knappast de mest rörliga kombattanterna på slagfältet, men vad gör väl det när man har tillgång till en angenäm arsenal med förmågor?

Den ena titan-inriktningen heter striker och vrider sig mot närstrid och allmän skadegörelse. Den fruktade superattacken fist of havoc gör att titanen anfaller från luften, landar med en smäll och slår ihjäl alla som befinner sig inom räckhåll. Är du en hängiven gruppspelare kanske defender-inriktningen är mer passande. Det är en slags support som främst använder sköldar för att hålla dig själv och dina allierade vid liv.

HUNTER
De här utbölingarna använder mellantung rustning, rör sig snabbt och smidigt och är mästare på att överleva ute i vildmarken. Spelmekaniskt innebär det att de passar ypperligt för antingen avståndsattacker eller närstid, beroende på inriktning. Lite som rogues eller, tja, hunters, i andra spel.

Gunslingers är som namnet antyder den skjutglada inriktningen som gärna håller sig på avstånd. Supervapnet är en gyllene pistol med tre skott som gör ordentligt med skada. Bladedancer föredrar att dela ut smärta med knivar och elaka närstridsattacker.

WARLOCK
Livet som rymdmagiker innebär att bära lätt och luftig rustning samtidigt som man använder magiska krafter som komplement till automatvapnen. Support-inriktningen sunsinger beskrivs som en slags medic, där superförmågan radiance återupplivar stupade kamrater och boostar de som är vid liv. Sunsingers har också tillgång till förmågor som gör skada över tid.

Voidwalkers är helt inriktade på skadegörelse och har beskrivits som glass cannons – mmo-lingo för någon som gör väldigt mycket skada men också är otroligt ömtålig. Superförmågan går till exempel ut på att kasta en fruktad bomb som förintar alla inom räckhåll, och även andra förmågor går ut på att få motståndarna att gråta.

---

FZ recensionsspelar Destiny för fullt, och vi publicerar recensionen och betyget senare i veckan. Följ oss gärna på Twitch – twitch.tv/fzplay

Skicka en rättelse