När Steam Discovery Update slog ned blev det lite av en frälsning för indieutvecklare. Det nya systemet innebär att Steam tjuvkikar på vad du spelar och vad du surfat på i butiken, och skräddarsyr speltips som ska passa just dig. I uppdateringen fanns också ett nytt curator-system där vem som helst kan rekommendera titlar. FZ finns på plats och vill att du ska hitta så bra spel som möjligt, men alla är inte lika godhjärtade.

Det finns de som passar på att tjäna en slant genom att låta spelutvecklarna betala för att bli rekommenderade. Något som numera enbart är tillåtet om du berättar om det, enligt reglerna längst ner på curator-sidan:

If you’ve accepted money or other compensation for making a product review or for posting a recommendation, you must disclose this fact in your recommendation.

Om detta verkligen kommer hindra några syndare återstår att se. Det är också oklart just hur stort problemet med köpta recensioner är. Oavsett kan det vara en bra idé att försöka hålla lite extra koll på vem som tipsar om spelen.

Via pcgamesn