Som jag skvallrade om i bloggen redan igår kommer vi, tillsammans med Playstation Sverige och Webhallen, att samarbeta med Movember för att uppmärksamma mäns hälsa. I synnerhet prostata- och testikelcancer som drabbar cirka 9 000 personer varje år och är den vanligaste formen av cancer i Sverige.

Det stora startskottet sker den 1 november då rakhyveln ska fram och all eventuell skäggväxt bort. Därefter är det bara överläppen som får förbli orörd under resten av månaden, vilket innebär minst +3 i karisma per vecka. Vi ser gärna att du bloggar om dina mustaschäventyr och kommer därför att lotta ut fina priser varje vecka till de snyggaste tangorabatterna, moppemuscharna och snorbromsarna. Brist på skäggväxt eller XY-kromosomer är ingen ursäkt - det gäller bara att vara mer kreativ!

Mer information om reglerna, hur du startar en FZ-blogg och andra mustaschrelaterade saker kommer att presenteras de närmaste veckorna men av egen erfarenhet kan det vara klokt att informera/varna nära och kära redan nu - undertecknad har inte låtit en rakhyvel nudda kinderna sedan 2007!

Även Playstation och Webhallen kommer att köra löpande tävlingar och kampanjer kring Movember, du kan bland annat registrera dig på den officiella sajten och gå med i Sir Galahads odlargäng.