När #Irrational Games skalades ner till en handfull medarbetare fick flera hundra personer söka nya jobb och tidigare i veckan kunde vi rapportera om #The Black Glove, ett surrealistiskt äventyr i samma anda som Bioshock-spelen. Det är dock fler projekt på gång med anknytning till Ken Levines studio och The Flame in the Flood ser tämligen unikt ut.

Scout och hennes trogna hund Aesop

Huvudkaraktären Scout måste ta sig nedför ett flodsystem som skapas varje gång du påbörjar en spelomgång, något du lär göra ett par gånger då döden är lika permanent som ständigt närvarande. Ramlar du i vattnet blir du blöt och ser du inte till att ordna en eld kommer fukten att göra dig sjuk. Eld är dessutom bra för att hålla rovdjur borta. Till sin hjälp har dock Scout en trogen hund som kan hjälpa henne att bära alla de saker man behöver för att klara sig i vildmarken. Allt till tonerna till countrystjärnan Chuck Ragan.

Utvecklarna sjösatte en Kickstarter-kampanj tidigare i veckan och med 27 dagar kvar har de redan samlat in närmare 109 000 av målet på 150 000 dollar.