Det har gjorts mängder av spel baserade på filmserien Alien, senast #Creative Assemblys ganska Ridley Scott-trogna #Alien: Isolation. Historien är fylld av både toppar och dalar, och till de förra hör #Rebellions shooter #Aliens versus Predator från 1999.

Spelbutiken GOG.com delar nu ut Aliens versus Predator gratis till sina medlemmar, ett erbjudande som om undertecknad räknat rätt är öppet till klockan 12 på fredag. Det enda motkravet är att du registrerar dig för att betatesta GOG Galaxy, en tjänst som vill låta dig slippa ha massa olika inloggningar för spel köpta på olika ställen och ett verktyg för att slippa vara uppkopplad vid spelande om du inte vill. Det räcker alltså att registrera sig för att få spelet, du behöver inte testa Galaxy.

Den version av spelet GOG ger bort kallas Aliens versus Predator Classic 2000, och den är justerad för att passa moderna datorer och innehåller en del extramaterial. Namnet minskar också risken att blanda ihop det med Rebellions dassiga remake #Aliens vs Predator från 2010.

Originalet innehåller tre kampanjer, för alien-varelsen, rovdjuret respektive en marinkårssoldat. Deras drastiskt olika förmågor (alien är snabb, predator tekniskt avancerad och marine har en vapenarsenal värd att frukta) ger kampanjen helt olika utformning.