Att importera spel är viktiga för somliga spelare och ibland ett måste för att kunna spela en viss titel. Det är faktiskt så att en del titlar inte ens når våra breddgrader och då är import den enda utvägen. Därför är regionslåsta konsoler lite av en nagel i ögat för många.

#Nintendo är ett av företagen som använde rregionslåsta konsoler, och just det har företagets VD Satoru Iwata tagit upp.

– Spelindustri har en historia av att ta lång tid på sig med bland annat lokalisering, som till exempel problem med marknadsföring i varje land, eller spel som använt sig av licenserat innehåll som inte gäller globalt. Regionslåsning existerat på grund av omständigheter på försäljningssidan, mer än att det finns där för kunden. Vad som ska göras för att gå vidare, är det att ta bort regionslåsningen kunden, kan det även gagna oss, berättar Iwata.

Han fortsätter med att det finns en hel del problem som behöver lösas och berättar att det inte går att säga just nu hur #Nintendo kommer göra, men att det är något de måste ha i åtanke inför framtiden.