För sjätte året i rad delade tidningen #Super Play i afton ut Guldpixeln. Evenemanget ägde rum på Berns i Stockholm och radioprofilen Pontus Enhörning agerade konfrencier. Vinnarna utses av tidningsredaktionen och i år var upplägget rakt och enkelt - priser till årets åtta bästa spel, oavsett kategori. Samt ett specialpris till årets specialutgivning.

Till årets bästa spel, oavsett format eller genre, utsågs #Super Mario Galaxy (om du är bekant med tidningens historia kommer det beskedet kanske inte som någon kalldusch). Andraplatsen plockades hem av #en viss apelsinfärgad låda och bronspengen tillföll #en uppkäftig nykomling. Samtliga vinnare och nomineringar hittar du i pressmeddelandet nedan.

[n=23272 Se fler bilder från Guldpixeln 2007]

Microsoft och EA gick inte heller tomhänta

VINNARNA AV GULDPIXELN 2007

ÅRETS SPEL - Super Mario Galaxy

Super Mario Galaxy är årets spel för att det bryter alla logiska spärrar, alla förutfattade meningar och alla tabun. Det är en lek, inte bara med gravitationen, utan även med våra sinnen.

Andra plats - The Orange Box

The Orange Box svämmar över av nyskapande action med både humor och mänsklig värme. Här trängs fem av Valves och världshistoriens största spelupplevelser.

Tredje plats - Skate

Med ett kontrollsystem som direkt kändes självklart, och en atmosfär av ung arg skatefilm, åkte Skate rakt in i våra hjärtan och upp på topplistorna. Tony Hawk har mött sin överman.

Fjärde plats - Metroid Prime 3: Corruption

Wii-kontrollen gav Samus Aran en helt ny fysisk närvaro - det måste ha varit så här alla spel såg ut när Wiin bara existerade i Nintendos vildaste drömmar.

Femte plats - Mass Effect

Moraliska dilemman sida vid sida med ett digitalt skådespeleri som får doktor Spock att avundsjukt sloka med öronen, gör Mass Effect till det största och bästa rollspelet till Xbox 360.

Sjätte plats - Bioshock

Under Atlantens vågor har Irrational byggt en fantastisk och skrämmande dystopi, och ett sällsynt genomtänkt manus får ett egentligen regelrätt actionspel att framstå som något mycket större, vackrare och hemskare

Sjunde plats - Forza Motorsport 2

Du kan inte bara måla rosa kaniner på din Porsche; oöverträffad körkänsla ger dig också skrämmande verklig och intensiv racing som lämnar allt annat vid vägrenen.

Åttonde plats - The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

En fulländad lektion i speldesign, som alla utvecklare borde ta lärdom av. Links fantastiska handhållna äventyr är också Nintendo DS mest perfekta spel någonsin.

Årets specialutgivning - Lego Star Wars: The Complete Saga

Med två fulländade spel i samma kartong är det enda vi ångrar att vi inte töjde ut betygskalan till 20. Lego Star Wars är det största hotet mot din fritid sedan Blizzard upptäckte bredbandet.