Obalanserade death knights, döda raid-bossar med en knapp och andra tokiga spelarskapade händelser från 10 års World of Warcraft-historia!

Mmo-spelen är ingenting utan sina spelare. Det konstaterade vi förra veckan, då vi inför #Warlords of Draenor-släppet passade på att listade spektakulära händelser där spelarna stod för underhållningen. Vi promenerade längs minnenas allé och blickade bland annat tillbaka på den självmordsbenägna Leeroy Jenkins, den förödande Corrupted blood-incidenten och den där gången då Lord Kazzak levde rövare i Stormwind.

Men det finns ju så mycket mer än händelserna vi skrev om. Det påpekade ni läsare både via mejl och bland kommentarerna. Och visst har det hunnit hända massor av spännande saker under World of Warcrafts livstid. En imponerande insats inträffade så sent som i början av den här månaden.

Den första episka trailern från World of Warcraft

Idag fyller World of Warcraft hela 10 år (det släpptes 23 november i Nordameria). Vi säger grattis och firar med ytterligare fem spektakulära spelarhändelser. Hurra!

Martin Fury-skandalen

Spelaren Leroyspeltz blev hackad, och det skulle dröja flera månader innan han fick återse de karaktärer som förflyttats och raderats. När han väl fick tillbaks dem hade de alla in game-post från Blizzard med tillsynes slumpmässiga material och prylar. I skörden fanns ett föremål som hette Martin Fury. En tillsynes helt vanlig rustning – om det inte vore för att den kunde döda vad som helst med ett enda knapptryck.

Först trodde Leroyspeltz att det hela var ett skämt, så han hoppade in när hans guild The Marvel Family kämpade sig igenom Ulduar. Han gav föremålet till ledaren Karatechop som använde det och dräpte Ignis-bossen utan problem.

Vad som följde därefter var en resa där heroic-bossar föll på löpande band och medlemmarna lyckades fixa en rad imponerande achievements utan att anstränga sig. “Ett roligt skämt” har Karatechop beskrivit situationen som i efterhand, och hävdat att de främst använde Martin Fury i komiskt syfte för att retas med sina kamrater. #Blizzard var inte fullt lika roade och bannade Karatechop och delar av guilden på livstid.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse