2014 är snart slut och FZ har redan sammanfattat det bästa som gick att spela de tolv senaste månaderna. Men även om mycket var bra spelåret 2014 var det också ett år som kännetecknades av framflyttningar. Åtskilliga stora namn fick se sina releasedatum passera årsskiftet. Vilket förstås gör den här listan trevligare att skriva.

I dag och i morgon tar FZ en titt i spåkulan och lyfter fram de största, de intressantaste och de mest anmärkningsvärda spelen att hålla ögonen på 2015. Vi börjar i dag med 25 namn, och fortsätter i morgon med ännu fler. En sammanställning att falla tillbaka på när spelledan sätter in, och att diskutera i kommentarsfältet. Vilka spel ser du fram emot mest 2015?

Dying Light (30 januari)

Parkour-studsande zombieslakt står på den köttiga menyn när #Techland lämnar Dead Island-serien bakom sig. Vi hoppas på öppna miljöer, rafflande situationer och ond bråd död.

Förhandstitt: Dying Light

The Witcher 3: Wild Hunt (19 maj)

I en brutal värld väntar upplösningen på den nattsvarta rollspelssagan om monsterjägaren Geralt. Nästa år ger han sig ut på sitt största äventyr hittills, och med ytterligare en försening är det numera maj vi ska ringa in almanackan. Men vi väntar gärna – #CD Projekt har samlat ihop ett rejält förtroendekapital genom åren och vet vad de gör. Förhoppningsvis.

Förhandstitt – The Witcher 3

Evolve (10 februari)

Left 4 Dead-skaparna tar sitt asymmetriska multiplayer-koncept ut i rymden, närmare bestämt till planeten Shear där vi jagar monster. Eller axlar rollen som monster och jagar människor.

Förhandstitt – Evolve

The Order: 1886 (20 februari)

En filmisk upplevelse väntar i ett steampunk-inspirerat London från 1800-talet. Staden ser fantastisk ut, men kantas av intelligenta och livsfarliga varulvar. Ochför många quick time events?

Mer om The Order: 1886

Battlefield Hardline (19 mars)

#Dice lämnar över Battlefield-tyglarna till #Dead Space-utvecklarna #Visceral, som stöper om de bombastiska slagfälten till digital tjuv och polis-lek. Efter första betan tyckte många att det hela kändes alldeles för mycket som traditionell Battlefield, varpå Visceral gick tillbaka till ritbordet för att tona ner explosioner och förödelse. I mars får vi veta om de lyckas göra något bra med kriget mellan kriminella och lagens långa arm.

Förhandstitt – Battlefield Hardline