Dead or Alive 5: Last Round (20 februari)

“Sälj grej med tjej”-vibbarna är som vanligt närvarande när det vankas nytt #b[bDead or Alive 5: Last Round" [/b]Dead or Alive], men under tunna lager av tveksamma kostymer brukar serien bjuda på stabil fighting-mekanik för den sanna slagsmålsentusiasten.

Lättklätt i Dead or Alive 5 - som vanligt

Street Fighter V

Ryu mot Chun-Li. Mer klassiskt än så blir det knappast i fighting-sammanhang, och passande nog stod den urtida konflikten i centrum när den femte #Street Fighter-inkarnationen avtäcktes.

Se proffs spela på Capcom Cup

Dirty Bomb

Efter besvikelserna Enemy Territory: Quake Wars och Brink har utvecklarna Splash Damage mycket att bevisa. Lyckligtvis verkar de göra just det, åtminstone om man utgår från vårt första intryck av spelet. Fartfyllda och lagbaserade online-bataljer kan komma att stå för gedigen underhållning, förutsatt att de lyckas knåpa ihop en rättvis free-to-play-modell.

Vi spelade Dirty Bomb i London

Shadow Realms

Embra är en magisk värld som är sammanlänkad med jorden, vilket mynnar ut i asymmetrisk multiplayer-action signerad #Bioware Austin. Fyra spelare kan axla en rad olika roller, till exempel wizard, cleric och ranger. Den femte spelaren styr en elak shadowlord som placerar fällor, förändrar miljöerna och gör livet surt för de andra. Trots online-fokus ska det dessutom finnas plats för en intressant historia.

Spelet presenterades så sent som i augusti

Mirrors Edge 2

Den hiskeligt efterlängtade uppföljaren till Faiths nu sju år gamla parkourrännande över hustaken är fortfarande ett osäkert kort. Vi vet att #Dice hemskt gärna vill göra originalet rättvisa och låter det därför ta sin tid men det vore ju hemskt trevligt om det dök upp under nästa år.

Mer fokus på slagsmål i Mirror's Edge 2


50 spel senare börjar vi, och förhoppningsvis ni, inse att vi går ett väldigt intressant spelår till mötes. Smekmånaden för Playstation 4 och Xbox One är verkligen över och det är dags för Sony och Microsoft att spänna musklerna på allvar. Samtigt är pc som spelplattform mer aktuell än någonsin - både vad det gäller gräsrotsrörelser och stora virtual reality satsningar. Men, dessa 50 är såklart inte allt. Våra kompisar på PC Gamer listade inte mindre än 102 titlar att hålla koll på under nästa år. Därför kan vi inte annat än att bjuda in er till ännu ett år med Sveriges bästa spelbevakning.

Väl mött!