Microsoft var först ut bland presskonferenserna och leverade gott om godsaker att suga i sig. Här listar vi de fem hetaste från veckan och det blir mycket av en viss gammal Bullfrog-kille.

01.
Project Natal
Med Steven Spielberg som hjälp visade Microsoft prylen det har ryktats om de senaste veckorna, en kamera som kan läsa av rörelser i 3D. Visst, i verkligheten kommer det aldrig att fungera så bra som videodemonstrationen antydde (den läxan lärde vi oss med Wii), men levererar de hälften av det de lovar kan det bli en mycket trevlig pryl att ha i vardagsrummet.

[video=3171]

02.
Alan Wake
Vi får vänta i närmare ett år innan vi får kliva in i #Alan Wakes mardrömmar och suget blir inte mindre efter att ha sett den nya trailer som visades upp på mässan. Vi kanske borde ta morgonflyget över till Finland på måndag och sittstrejka utanför #Remedy Entertainment så att vi i alla fall kan få ett litet smakprov.

[video=3172]

03.
Milo
Peter Molyneux har lovat oss äkta articifiell intelligens sedan #Black & White. Det har väl gått sådär. Hans nästa projekt heter Milo och det är knutet till första punkten i den här listan. Det verkar dock vara ett steg i rätt riktning. Det är kort och gott en Tamagotchi år 2009, en digital pojke som ska kunna känna av vårt humör, prata med oss och lära av oss. Hur verklig denna gosse blir i slutändan kan vi bara spekulera i men det ska helt klart bli intressant att se hur nära sanningen Molyneux är denna gång.

04.
Peter Molyneux blir Creative Director på Microsoft
Vi kan inte klaga på Peter Molyneuxs visioner, bara att de inte når lika långt som han lovar. De senaste åren har han dock valt sina ord mer noggrant och nu har han blivit [n=33166 befordrad] till creative director på #Microsoft Game Studios. Vår gissning är att han kommer att vara ledstjärnan i deras Project Natal-satsning där bland annat #Rare ska vara djupt [n=33203 involverade]. Kort sagt, vi lär få se mer av honom den närmaste tiden.

Idag Microsoft, imorgon världen!

05.
Halo-godis
Skulle Xbox vara en så pass stor plattform idag om #Microsoft inte hade gått in och köpt till sig rättigheterna till #Bungies #Halo? Förmodligen inte men istället för att spekulera kan vi glädja oss i att en #ny del i serien annonserades. Den ska utspela sig före den prisade trilogin. Sen har vi även såklart #Halo: ODST att se fram emot i höst.

[video=3195]

Ehh molyneux och milo som en av höjdpunkterna? Milo är ju en del av Project Natal. Molyneux promotion är väll lite intressant men men. Nää splinter cell V såg helt sjukt bra ut. Men största nyheterna är för mig iaf att ladda ner 360 retail spel (galet... 08/06 Håller med fullständigt. Jävligt sömniga kommentarer här, ala min pappa är starkast. 08/06 Hursomhelst så tycker iaf jag att det är lite tråkigt med vifta som en dåre hysterin, får verkligen hoppas att MS och SONY´s maskiner inte blir WII maskiner med mest vifta som en vilde spel, för min del vill jag lira spel det vanliga sättet, tröttnade... 07/06 Så nu ska du köpa 360 igen ? Du sålde väl din 360 om jag inte minns fel. 07/06 Lugn... Jag trodde man skulle kunna kommentera för att säga sin åsikt om saken? Eller ska vi endast säga våra åsikter om FZ säger åt oss? :p Jag måste dock hålla med honom lite om att jag såg det som "skit", eller snarare inget för mig. 07/06 Tyckte Milo lät intressant och sen Alan Wake har man ju följt ett tag. Motion-spel fanns väl i xbox webcam? Tycker inte det känns särskilt nytt i vilket fall som helst. 07/06 Peter Molyneuxs har väl egentligen inte gjort något bra sedan han lämnade bullfrog -- passar nog rätt fint att den gamle gubben blir en äkta förrädare och joinar upp med microsoft-packet. Kanske han kan köpa sig en riktig kostym också, det där såg inte... 07/06 Natal såg onekligen spännande ut, men jag tror inte på det för fem öre om detta är ens i närheten utav färdigutvecklat, inte nog med att det laggade sjukt mycket, den hade ganska inaccurate avläsning av kroppen, vilket är förståligt men inte något som... 07/06 Fint, ser fram emot Sonys lista. ... iAlan Wake, det var Microsofts konferens, inte Apples. ;) 07/06 Han är fett överskattad och hans spel är ganska bra exempel på det - snackar mycket och infriar ofta väldigt lite. Sen tror jag inte han är en gamer heller (vilket jag tycker är det viktigaste av allt om man ska pyssla med spel), han gör alldeles för... 06/06
Skicka en rättelse