FZ listar ett spelår som inte alls blev som vi trodde. Förseningar och besvikelser radade upp sig. Men i mörkret fanns också stjärnor, och tio av dem lyste starkare än de andra. Vem vann? Vem slocknade? FZ ger dig den definitiva listan.

Förseningar och besvikelser. Glitchhärder och rekordstora patchar. 2014 har många gånger känts motigt för oss gamers. Vad höll trippel-A-utvecklarna egentligen på med? Och varför sköts hela spelhösten fram till spelvåren 2015? Vi hade verkligen behövt ett #The Witcher 3: Wild Hunt, ett #Batman: Arkham Knight eller ett #The Division att krama om under de mörkaste buggstormarna.

Många tongångar har alltså gått i dystraste moll. Vi borde vara besvikna på spelåret 2014. Men den som läser – och framför allt spelar – de tio titlarna i FZ:s anrika topp tio inser att mycket också gick i dur. Faktiskt oväntat mycket, har vi kommit fram till. Här finns både perfekt kontrollerade krig, mänskliga krig och till och med ett färgrikt krig mellan digitala kort. Här finns starka historier liksom fantastiskt nydanande gameplay. Och här finns storverk som klev fram ur skuggorna när giganterna föll.

Även om förseningar och besvikelser radade upp sig finns också fantastiska spelupplevelser. De allra bästa hittar du här. Trevlig läsning och ett gott nytt spelår.

FZ-redaktionen

Föregående Nästa
Skicka en rättelse