FZ listar ett spelår som inte alls blev som vi trodde. Förseningar och besvikelser radade upp sig. Men i mörkret fanns också stjärnor, och tio av dem lyste starkare än de andra. Vem vann? Vem slocknade? FZ ger dig den definitiva listan.

8. Titanfall

Det är få spel som fått samma inledande momentum som #Titanfall. De massiva avhoppen från #Infinity Ward, det nya kontraktet med #Activisions värsta konkurrent och de efterföljande stämningarna. Trots detta, eller kanske tack vare, lyckades Vince Zampella och Jason West blåsa nytt liv i en genre som gått i stå under ett helt decennium. Förstapersonsaction var i princip synonymt med nutidsstrider i beiga toner och machosoldater som reste världen runt i jakten på anonyma terrorister. Nu har trenden äntligen vänt och vi är säkra på att Titanfall kommer att ses som startskottet för en mer lekfull inriktning på genren.

Vissa påstår att det bara är ännu ett Call of Duty med jetpacks – innan det kom ett Call of Duty med jetpacks. Och de kunde faktiskt inte ha mer fel. Visst, de snabba striderna man mot man känns igen men när det är lika viktigt med ett rappt sikte som att kunna nyttja banans alla väggar och avsatser som i ett Tony Hawk-spel blir skillnaden monumental. Och då har vi inte ens börjat snacka om det asymmetriska upplägget med Titans och datorstyrd kanonmat. Vi längtar redan efter uppföljaren, då gärna till fler plattformar än Xbox och pc, även om spelet gör sig bäst på den sistnämnda.

Läs recensionen av Titanfall

Skicka en rättelse