FZ listar ett spelår som inte alls blev som vi trodde. Förseningar och besvikelser radade upp sig. Men i mörkret fanns också stjärnor, och tio av dem lyste starkare än de andra. Vem vann? Vem slocknade? FZ ger dig den definitiva listan.

6. Divinity: Original Sin

Old school. Slå upp det i uppslagsboken och du finner #Divinity: Original Sin. Från ingenstans kom en liten belgisk studio och dammade av arvet från Baldur's Gate-spelen med en vippa +10 gaming goodness. Det var inte bara det intrikata gameplayet som charmade redaktionen, utan friheten i att välja sin egen väg och framför allt den välkomna möjligheten att spela co-op med en kompis – utan att behöva leka Följa John! Varje spelare är fri att medverka i dialoger och utforska världen på sitt sätt. Ett genidrag som manar till omspel.

Den nördiga detaljrikedomen och den uppenbara kärlek som utvecklarna lagt ner på sitt projekt gör att många anser Divinity vara årets spel, alla kategorier. Vi vill inte gå fullt så långt, men applåderar ändå att man vågat ta steget fullt ut och visat att det finns ett enormt sug efter rollspel av den klassiska stammen.

Läs recensionen av Divinity: Original Sin

Skicka en rättelse