FZ listar ett spelår som inte alls blev som vi trodde. Förseningar och besvikelser radade upp sig. Men i mörkret fanns också stjärnor, och tio av dem lyste starkare än de andra. Vem vann? Vem slocknade? FZ ger dig den definitiva listan.

4. Dragon Age: Inquisition

Den tredje delen i Dragon Age-eposet må vara aningen buggigt, striderna må vara lite väl strömlinjeformade och Assassin's Creed-sjukan (samla allt!) må vara påtaglig, men #Bioware har förfinat och bemästrat det som som betyder mest i ett rpg – berättandet och interaktionen mellan karaktärerna.

I Inquisition var det inte de undersköna pastellvyerna eller de magnifika eldbollarna som fick oss att jubla, utan närvaron, mänskligheten och tilltalet. Bioware har också förfinat tillgängligheten. Du kan vara vem som helst, agera hur som helst, och älska eller hata precis vem du vill. Ett bra recept för maximalt genomslag som fler studior borde kopiera. I en värld befolkad av drakar, tomtar och troll kände vi oss mer hemma än i den mest realistiska thriller, och vi stannade kvar länge, länge.

Läs recensionen av Dragon Age: Inquisition

Skicka en rättelse