FZ listar ett spelår som inte alls blev som vi trodde. Förseningar och besvikelser radade upp sig. Men i mörkret fanns också stjärnor, och tio av dem lyste starkare än de andra. Vem vann? Vem slocknade? FZ ger dig den definitiva listan.

3. IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad

#Quake. #Forza. #Super Mario Bros.. Tre helt olika spel, men med en sak gemensam – perfekta kontroller.

Du kommer svära när du flyger nya IL-2. Förbanna det. Erkänna att det där knäckta landningsstället var ditt fel, och irriterat inse att du inte klarar träningsuppdraget. Du försöker igen, kraschar igen, och du gör det för att kontrollerna är bland de bästa som suttit i en flygsimulator.

Utvecklarna upprepar bedriften från det första IL-2 från 2001: flygkänsla som tar genren åratal framåt. Man ska vara försiktig med ordet "realism", men när Lagg-3:an drar vänster på startbanan eller när du blickar ner över ett snötäckt syd-Ryssland från en turbulenskrängande BF-109:a är det svårt att inte låta pilotdrömmen löpa fritt. På marken pågår ett av krigshistoriens brutalaste slag, men även i uppdrag som att bomba konvojer eller i dogfights mot AI-nazister eller mänskliga motståndare spelar kriget en underordnad roll. #IL-2: Battle of Stalingrad handlar om att bemästra perfektion.

Läs recensionen av IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad

Skicka en rättelse