CES-mässan är i full gång och med den kommer ny information om spännande teknik inom områden som internettjänster, fotografi, robotteknik och i princip allt annat tekniskt man kan tänka sig. Här går det förstås också att få en försmak av framtiden för spelandet. Vi har hittat fem prylar som kittlade intresset särskilt mycket.

Open source-vr och Oculus Rift-dödare

Tålamodet är inte vad det en gång varit, men än har vi inte slutat vänta på framtidens virtual reality-teknik. Störst av dem alla är Oculus Rift, men det finns både bra och mindre bra alternativ.

Några teknikföretag, däribland Razer, har utannonserat en “hacker dev kit” som består av både mjukvara och hårdvara och kommer kosta 1600 kronor (200 dollar) när den lanseras i juni. Det är en open source-standard som “ska ta vr-upplevelsen till nya höjder” med den öppna källkoden som gör det möjligt att programmera till många teknologier. Bland annat Unity- och Unreal 4-motorerna stöds. Tekniken ska fungera tillsammans med alla vr-maskiner, inklusive Oculus DK 2. Vilket är mer än man kan säga om 3D Head.

3D Head har den blygsamma ambitionen att kort och gott mörda Oculus Rift. Ja, de har faktiskt marknadsfört sig själva som “Oculus killer”. Maskinen har en hyfsat tung prislapp på 4700 kronor (595 dollar), och vill du veta mer om den kan du spana in filmklippet nedanför.