Thor slår hammaren i huvudet på Cupid, Apollo spelar så vackert på sin lyra att det gör ont, och Anubis skjuter gräshoppor ur munnen. Moba-spelet Smite skickar ut klassiska gudar på slagfälten och varken krigare från hinduismen, asatron eller Egypten går säkra.

Det är ett gudomligt koncept som faller många i smaken, vilket man kan se ikväll när #Smite-vm drar igång i Atlanta, USA. Med en prispott på 2,5 miljoner dollar kan #Hi-Rez Studios stoltsera med den tredje största prissumman för enskild e-sportsturnering. Har du inte testat spelet än så kan det vara hög tid att göra det nu. Det är gratis att plocka hem och FZ visar vägen under de första trevande stegen med en behändig nybörjarguide. Först går vi igenom några enkla grunder, sen tipsar vi om några bra gudar att börja resan med.

  • *Smite innehåller mycket material som hjälper dig att komma igång. Börja med att spela de grundläggande lektionerna i practice mode för att lära dig spelets regler. Därefter bör du titta på de fördjupande filmklippen som finns tillgängliga - du hittar dem under fliken som ser ut som en tv-ruta.

  • Se till att rutorna för “auto level skills” och “auto level items” är ikryssade när du väljer slagskämpe innan matchen börjar. Som namnen antyder innebär det att föremål och förmågor väljs automatiskt, så att du kan fokusera på att lära dig spelmekaniken. Först när du blivit varm i kläderna kan du bocka ur och börja laborera med egna idéer.

  • Lyssna på dina lagkamrater. Det finns med största sannolikhet någon med erfarenhet i laget som kan säga åt dig vad du ska göra. På så sätt lär du dig de olika rollerna, positionerna och hur de fungerar i praktiken.

  • Vid level 5 kan du börja spela conquest (Smites standardspelläge) mot andra spelare. Att spela mot mänskliga motståndare är svårare än att kämpa mot artificiell intelligens, men gör också att du lär dig spelet och blir bättre betydligt snabbare. Så våga ta pvp-klivet så fort som möjligt.

Det finns många gudar med etiketten “easy” och “very easy” som lämpar sig särskilt väl för nybörjare. Vilka som är bäst är förstås en smaksak, men medan du lär sig grunderna kan det vara klokt att spela någon som tål mycket stryk eller är en fena på att undvika skada. Och som inte har alltför komplicerade stridsförmågor. Efter en del laborerande kom vi fram till att de fem hjältarna på nästa sida är extra nybörjarvänliga alldeles i början av Smite-karriären.

Föregående Nästa
Du är inte seriös hoppas jag? Menar du på att DotA2 och LoL har skill shots? Att du kan missa? Det enda sättet att missa i LoL och DotA2 är om du inte klickar på själva karaktären. I SMITE måste du sikta, tima och skjuta för att få träff. Det är inte... 10/01 Okej... Du har inte hört talas om skill-shots, antar jag, trots din fantastiskt tunga erfarenhet. Eller att det man menar med auto-attacks, det stänger alla seriösa spelare av när man spelar. Du beskriver ingenting om produktionsvärdet trots min upprepa... 10/01 Inte riktigt, mina senaste 3 matcher varade 15-20 minuter. Du tar det ur propotion. DotA2 är ett erkänt spel där det tar tid att komma från early game till mid game och från mid game till late game. SMITE är nästan dubbelt så snabb. Allt från camp spawn... 10/01 Ungefär samma längder som DotA, alltså... Så varför anser du att DotA tar 300 år men inte Smite? Okej, DotA är väldigt balanserat vid det här laget, "strategin" i Smite är knappst djupare och allt du nämnde om hur man kan spela spelet stämmer in minst... 10/01 Beroende på vilka gudar samt vilka spelare du möter så kan ett game sträcka sig från 20-40 minuter. Jag spelar League därav baserar jag tiden! :) Om man jämför spel med spel så är det hur balanserat det är och hur många alternativ du har att kontra olik... 10/01 300 år? Är smite alltså mycket kortare än 35 minuter? Det kan ju inte heller vara särskilt kul. Okej, du spelade ett ARTS för 10 år sedan, och då har du "rätt tung kunskap"? Vad är det som gör Smite så himla bra, ur ett e-sportsperspektiv då såklart.... 10/01 Smiley gubbarna blir utsträckta på helskärm på mobilen, trodde det var nån slags sarkasm. För övrigt finner jag själv Ra den gud som enklast spelas genom att massera ansiktet på tangentbordet, och fattar mig inte alls på Guan Yu. 10/01 Hurvida det är bra eller ej är väl högst individuellt, men jag måste endå påpeka att Smite är än sålänge helt ensamt inom sin genre som ett third person MOBA så det finns inga andra "alternativ". Eller det har funnits ett eller två som aldrig blev någon... 09/01 Jag har roligt när jag spelar Smite andra moba som jag testat har jag inte gillat. Så jag rekomenderar det starkt. 09/01 Vilka alternativ? DotA2 som tar 300 år innan du är klar? LoL som har en toxic community och är så Pay2Win att det skriker. Eller varför inte HoN - just ja, ett dött spel. Så; vad är det som inte är bra? SMITE är nog det bästa MOBA spelet jag har spelat... 09/01
Skicka en rättelse