#Telltale Games fortsätter att värpa nya äventyrsserier i rasande takt. På tur står #Minecraft: Story Mode, en Telltale-tolkning av hyfat väletablerade #Minecraft, men man bygger också ett spel som blir företagets första egna varumärke.

Namn, story och annat är ännu inte känt, men Telltales relativt nyblivna VD Kevin Bruner berättar för Games Industry att man nu har möjlighet att bygga ett storydrivet spel från grunden, och därmed ge det bästa möjliga förutsättningar. Vilket innebär att ribban höjs.

Det liksom växte fram organiskt, och att göra sitt första nya varumärke är en ganska stor sak för alla företag så det är nåt vi öser kärlek över. Det är förmodligen det mest ambitösa företaget någonsin har gjort men vi känner att vi är redo. Vi är väldigt uppspelta över att prata om det, men vi kan inte berätta så mycket mer just nu. Men det är den perfekta grejen för oss.

Bruner berättar också lite om bakgrunden till Minecraft-spelet. #Microsofts köp av Minecraft och Mojang påverkar inte Telltales spel, säger han. Att valet föll på Minecraft hänger saman med att många medarbetare snöat in på Marcus Perssons skapelse rejält. Det, tillsammans med ett sug efter storys i Minecraft-världen, ligger bakom beslutet, enligt Bruner.

En liten fotnot: i dag, den 11 februari, är det exakt tio år sen Telltales första spel – #Telltale Texas Hold'em släpptes. Grattis!