Efter gårdagens stora snackis kring den rättsprocess som inletts mot Bredbandsbolaget är nog de flesta här på FZ eniga. Att tvinga internetleverantörer att blockera vissa sajter, såsom The Pirate Bay, för att förhindra att folk piratkopierar är ingen konstruktiv och hållbar lösning.

De som ligger bakom processen är de bolag vars upphovsrättsskyddade material cirkulerar på dessa platser och de vill såklart få fram en prejudicerande dom. Det skulle tvinga övriga leverantörer att rätta sig i ledet och blockera delar av internet för sina kunder.

[h2]Alternativen[/h2]

På musik- och filmfronten har de senaste åren en rad smidiga alternativ dykt och folk betalar gladeligen den knappa hundralappen i månaden som ger dem fri åtkomst till miljontals låtar och tv-serier. Det har gjorts ett par försöker inom spelvärlden men inget har blivit så branschförändrade som till exempel Netflix och Spotify.

Frågan vi ställer oss är om streamingtjänster för spel är framtiden eller om de stora bolagen måste hitta andra kreativa sätt att faktiskt få betalt för sina skapelser. Kopieringsskydd i form av uppkopplade klienter såsom Steam, Origin och Uplay är en väg - att släppa intressant innehåll efteråt är ett annat för att uppmuntra lagliga köp. Eller är det lägre prissättning som är lösningen?