När den före detta Blizzard-chefen Rob Pardo nyligen sa att "e-sport borde vara med i OS" var det många som höjde på ögonbrynen. Hur kan någonting som inte involverar fysiska prestationer räknas som en riktig sport?

Det dröjer inte många minuter in den nya Vice-dokumentären om e-sport för att även tvivlarna ska inse hur stort det har blivit de senaste tio åren. Det kan inte längre räknas som ett fenomen, det är en rörelse med ett otroligt momentun.

Uppdelad i fem delar på mellan 12 och 15 minuter vardera gör dokumentären en rad nedslag i dagens e-sport och de inleder med att besöka Seoul, staden som blivit synonym med e-sportande och som har såväl gigantiska arenor som små lan-caféer på nästan varje gata.

En stor anledning till att e-sport till och med visas på Sveriges Television idag är hur pass bra kommentatorerna har blivit, vilket gör att även oinsatta kan uppskatta en bra match. Därför fokuserar del två på just dessa personer men programledaren besöker även ett center för de som vill bli av med sitt spelberoende.

I del tre följer teamet KSI, Fifa-spelaren som blivit miljonär på att sända sina matcher. För oss svenskar är detta avsnitt extra intressant då man även följer det delvis blågula laget Fnatic på Gamescom.

Den näst sista delen återvänder till Sydkorea och kretsar kring ett av de många klanhusen där e-sportarna bor och spelar upp till 18 timmar per dag. Vi får även möta en spelare som var nära att ta sitt liv efter att ha blivit påkommen med läggmatcher.

Dokumentärens final kretsar kring en annan final, nämligen den i #League of Legends förra året där över 40 000 fans fanns på plats för att heja fram sina favoriter. Det är precis lika galet som det låter.