Mikrotransaktioner är inte bara en nagel i ögat för spelare runt om i världen, det är även en ekonomisk fälla för föräldrar som inte är tillräckligt vaksamma. Något som Jeremy Hillman blev varse om när hans son shoppade loss via Xbox Live.

Den hårt arbetande familjefadern Jeremy Hillman har varit lite slarvig med att kolla sina kontoutdrag den senaste tiden, men när han väl gjorde det fick han en chock. Ett flertal dragningar hade gjorts av #Microsoft och Hillman stod som ett frågetecken. Detta till att barnet i familjen medgav att han köpt lite spelarpaket i #Fifa 15 med hjälp av de lagrade kontouppgifterna på konsolen.

Han kontaktade därefter #Microsoft för att få hjälp med problemet och försöka få tillbaka lite av sina förlorade pengar hans mindreåriga son spenderat. Konsoljätten var naturligtvis inte allt för hjälpsam och det var ju ändå Hillman själv som skrivit in kontouppgifterna till att börja med. I samtal med kundtjänsten kom det fram att slutnotan låg på närmare 40 000 svenska kronor.

Hillman ser sitt problem i det hela och har viss förståelse för sonen som kommit i skymundan tack vare flytten och det hektiska arbetslivet, men tycker samtidigt att det är alldeles för enkelt att köpa via Xbox Live.

Det går dock ingen nöd på familjen Hillman, vilket pappan i familjen klargör i ett blogginlägg, samtidigt som han konstaterar att det inte räcker för många familjer att ge avkall på lyxutgifter för sådana här händelser. Oavsett om den stressade småbarnsfadern är ensam att skylla, bör du som småbarnsförälder vara extra vaksam när dina barn sitter framför tv-spelen. Ett spel för 500 kronor kan lätt kosta dig mer än så.