Det har varit en intressant vecka för vår krönikör Thomas Arnroth. Den inleddes med att Daniel Breitholtz, talangscout och gammal Idol-jurymedlem, ifrågasatte varför en "snubbe i 50-årsåldern" satt och recenserade "tvspel åt kidsen". På kritiken kring detta uttalande svarade han följande:

– Jag har uppenbarligen retat upp varenda joltdrickande manliga oskuld i 40-årsåldern som innehar email.

Arnroths tid i skottlinjen slutade inte där, och nu börjar det bli komiskt på allvar. Vänersborgspolitikern Rune Lanestrand skriver i sitt blogginlägg "Varför göra reklam för alla våldsspel i Public Service?":

– Varje onsdag i Gomorron Sverige får Thomas Arnroth göra ohämmad reklam för de senaste dataspelen. Precis som om inte barn och ungdomar, vuxna också för den delen, spelar tillräckligt ändå.

Och fortsätter:

– Thomas Arnroth är själv ingen reklam för osunt spelandet. Grå i ansiktet med ögon smala som strimlor och slapp i språket föreställer jag mig att han kommer direkt från nattvak framför spelplattan med skrivbordet belamrat med pizzakartonger, kaffekoppar och tomma cocacolaburkar.

Förutom ett par påhejare i kommentarsfältet, som bland annat ska "skicka bloggen till SVT" (se mer längre ner), svarar Arnroth själv på kritiken:

– Hejsan alla. Kul att jag och spel engagerar. Jag ska framföra era klagomål. Ha en bra dag så ses vi nästa onsdag! Jag ska försöka se mindre sliten ut, men kan inget lova.

Och nu, kära läsare, knorren som vi alla hade väntat på. Det handlade ju egentligen om etik i spelbranschen, vilket Lanestrand visar tydligt i sin replik:

– Hej Thomas Arnroth med förhoppning om att du slutar att göra reklam för allt dödande och våld. En ofin fråga. Får du betalt både från Sveriges radio och de företag som tillverkar våldsfilmerna. Bättre betalt ju högre betyg du ger. Få lite perspektiv på tillvaron. Lämna skärmen och fräscha upp dig med att gå ut i naturen och upptäcka att flyttfåglarna är på gång.

Ridå.

PS. Ny krönika från Arnroth på söndag, missa inte det!

Några kommentarer, på kommentarerna

Arnroth och Breitholtz verkar ändå ha avslutat diskussionen i någon form av överenskommelse.