Med sina många år i branschen kan #Blizzard skryta med ett gediget galleri av färgsprakande spelkaraktärer. Att kasta in dem i ett moba-spel och låta ikoniska figurer som Thrall och Diablo puckla på varandra är en lika skruvad som lyckad idé.

Efter ett pärlband av testperioder är #Heroes of the Storm slutligen framme vid den officiella releasen, och inför släppet passar vi på att tipsa om åtta hjältar som är extra dugliga på slagfältet. Vi utgår från egna erfarenheter, men också från så kallade tier-listor som sammanställts av diverse proffsspelare. Alla hjältarna i guiden rankas just nu högt av några av spelets vassaste lirare, och är säkra kort att satsa på för den ivriga nybörjaren.

I varje kategori presenterar vi två hjältar: en att komma igång med och en att spana in när du blivit varm i kläderna. Lycka till!

ASSASSIN

Valla (Easy)

Valla har konsekvent befunnit sig högt upp i näringskedjan enda sedan den slutna alpha-perioden. Med sylvassa avståndsattacker samlar hon “hatred” samtidigt som hon dödar fiender, vilket ökar hennes hastighet och skada. Förmågan att snabbt fly fältet om saker går åt skogen kommer också väl till pass.

Hennes spelstil är dessutom ganska rättfram och enkel att lära sig. Eftersom hon är relativt ömtålig behöver du dock hålla uppsikt i miljöerna och försöka undvika att bli överrumplad av motståndarlaget – inlurad i ett bakhåll överlever hon inte särskilt länge.

Illidan (Very hard)

Du är inte redo – att spela Illidan förrän du lärt dig grunderna i spelet. Men när du väl gjort det är han en hjälte som verkligen kan ställa till det för motståndarlaget med dash-förmågor och möjligheten att snabbt göra rejält med skada. Till skillnad från Valla föredrar den blinda demonen närstridsattacker, vilket kräver spelförståelse och tajming. Han är särskilt ömtålig i början av matcherna och behöver då hjälp från lagkamrater för att klara livhanken.