SPECIALIST

Sylvanas (Easy)

Den ikoniska Warcraft-karaktären tillika forsaken-drottningen är trots pilbågen inte någon hjälte som bör spelas och speccas som en skadegörande assassin. Visst, det fungerar och du kommer säkert att spöa upp flertalet motståndare i en mot en-situationer, men det är inte riktigt där hon lämpar sig som bäst.

Istället är det smart att utnyttja det faktum att hon är så mångsidig. Hon kan stänga ner torn och fort och pusha hårt i lanes samtidigt som hon konsekvent delar ut i hög skada. Förmågan Haunting Wave gör att hon både kan teleportera bort från fara eller närmare flyende fiender.

The Lost Vikings (Very hard)

De bortirrade vikingarna Erik, Baleog och Olaf är tre hjältar i en! Detta gör dem helt unika och ganska svårspelade – men också väldigt starka för den som vet hur man handskas med dem och inte räds micromanagement.

Är simultanförmågan på topp kan du dela upp hjältarna och springa med dem i olika lanes för att samla mer erfarenhetspoäng. Vikingarna är dock vekare än vanliga hjältar när de är separerade, så det gäller att inte bli övermodig och rusa rakt in i fientliga spelare.

WARRIOR

Diablo (Medium)

Majoriteten av warrior-hjältarna ligger på medium-svårighetsgraden och det saknas helt en easy-variant, så varför inte börja närstridskarriären med självaste Diablo?

Den stöddiga bjässen från helvetets eldar har en aggressiv spelstil där han rusar mot meningsmotståndare och använder eld och blixtar för att mörda dem. Han samlar även själarna från besegrade fiender för att respawna snabbare när han dör. Ha dock lite uppsikt i början av matchen när han är ömtåligare än han ser ut.

Anub’Arak (Medium)

Trots sitt tjocka skal har insekten Anub’Arak minst hälsa av spelets warrior-hjältar; något som kompenseras med förmågor att skölda sig själv, gräva ner sig i marken och skjuta taggar som stunnar motståndarna.

Denna för fienderna irriterande verktygslåda gör Anub’Arak till en bra crowd control-hjälte som pushar effektivt i lanes och skiner som starkast i matchernas slutskede. Passa dig bara för hjältar som delar ut mycket burst-skada – sådana attacker har han svårt att överleva.

SUPPORT

Uther (Easy)

Att heala lagkamrater kan ibland kännas som en otacksam roll i ett spelklimat där de effektivaste slagskämparna ofta får den största delen av äran. Men support-rollen är ack så viktig för att mer offensiva hjältar ska kunna hålla sig vid liv tillräckligt länge och utföra sina stordåd – och för att laget på sikt ska kunna plocka hem segern.

Paladinen Uther är lika lättförståelig som effektiv inkörsport till spelstilen med sina effektiva heals, stuns och bra passiva förmåga som låter honom dröja kvar på slagfältet efter han dött. Han har dessvärre inte några större möjligheter att fly om fienderna väl flåsar honom i nacken.

Brightwing (Hard)

Om Uther är rak på sak i sin framtoning så är den kaxiga faerie-draken Brightwing motsatsen. Den lilla gynnaren healar passivt i närheten av lagkamrater och har tillgång till behändiga förmågor som sköldar,cleanse och teleport.

Brightwing klarar sig dock inte särskilt bra på egen hand och är dessutom ganska ömtålig. Det gäller att ha ett sinne för lagspel och dessutom en känsla för spelet så man vet vart det är bäst att teleporta för att gynna laget som bäst.