FZ utser de 20 bästa spelen från 2009. Vi börjar med plats 11 till 20, i morgon följer plats 4 till 10 och på nyårsafton avslöjar vi de tre största namnen från året som gått.

16. #GTA: Episodes from Liberty City

#Rockstar följer upp 2008-succén #GTA IV med två oförskämt storväxta miniexpansioner. Var för sig kräver de originalet, men skaffar du istället Liberty City-episoderna får du #Gay Tony och #The Lost and Damned i ett fristående paket. Snuskigt mycket högkvalitativ speltid till löjligt lågt pris, den enda giltiga ursäkten att inte skaffa lådan är om det saknas en Xbox 360 i din maskinpark.

» Recension - The Lost and Damned
» Recension - Gay Tony
» Filmer

15. #DJ Hero

När Guitar Hero släpptes var det många som garvade åt de tidiga utövarna och hävde ur sig fjantkommentarer som "Höhö, fan va larvigt med plastgitarr, spela en riktig istället om du kan". På samma sätt kommer vi att titta tillbaka på DJ Hero och dess skivtallrikskontroll om några år och tänka "Ack, så fel de hade". Diskjonglerandet är lika utmanande och belönande som låtsasriffen vi har lärt oss att älska och som nu är en miljardindustri. Mer beats till folket!

» Recension
» Filmer
» Låtlistan

14. #Machinarium

En titel som bekräftar att snacket om äventyrsspelens död är betydligt överdrivet, och det utan att yppa ett enda ord. Stilfullt indie-äventyr av den gamla skolan, som de tjeckiska utvecklarna packat med mer eller mindre logiska pussel. Om du är en av dem som tycker att modern speldesign är för enkel ska du defintivt dyka ner i denna stilfulla och fullständigt skoningslösa retrotripp.

» Mer info
» Demo (Windows)
» Spelets hemsida

Skicka en rättelse