FZ utser de 20 bästa spelen från 2009. Vi börjar med plats 11 till 20, i morgon följer plats 4 till 10 och på nyårsafton avslöjar vi de tre största namnen från året som gått.

13. #Left 4 Dead 2

Mycket och många talade emot den andra zombiehysterin på blott ett år. Tusentals synnerligen upprörda fans uppmanade till bojkott, de skrek ut sin vrede över få nyheter - en expansion till fullpris, protesterades det. Men #Valve tystade kritikerna med en uppföljare som slår originalet på fingrarna på i princip alla områden. Left 4 Dead 2 doftar lika mycket spelkvalitet som det stinker ruttnande infekterat kött.

» Recension
» Filmer

12. #Resident Evil 5

#Capcom släpar ut skräckklassikern från mörkret och ut i en stekande afrikansk sol, där den hetsas med kooperativa våldsamheter. Miljöbyte och mänsklig hjälp till trots slipper du inte undan paniken när den mordiska massan pressar upp dig i ett hörn och du krampaktigt försöker försvara dig. Solljus eller ej, det är ju exakt så vi vill ha vår survival horror.

» Recension
» Filmer
» Benchmark-test (Windows)

11. #The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Zelda har för många en mysfaktor som består av lika delar nostalgikänslor som ren kvalité och den grönklädde kanaljen Link gör ingen besviken i sitt nya bärbara äventyr. Seriens väl beprövade spelmekanik får nytt blod genom att den nödställda prinsessan för en gångs skull hjälper dig att lösa templens pussel, om än i något svävande form. Att åka runt i det ständigt utsatta kungadömet Hyrule med tåg och enhandsstyra vår hjälte genom de många farorna med plastpennan fungerar ypperligt.

» Recension
» Filmer

Föregående Nästa
Skicka en rättelse