För en tid sedan vi er läsare ställa frågor till Dice om flerspelarläget i Battlefield: Bad Company, vilket många avnjuter i skrivande stund i både demoform på Xbox 360 och betatest på pc. Nu har svaren kommit så ta rast från krigandet och bänka dig för en stunds läsning.

Vad sägs om en liten presentation?

- Tjena. Jag heter Kristoffer "CrazyCow" Bergqvist och är Lead Multiplayer Designer på #Battlefield: Bad Company 2. Jag har hängt på Fragzone sedan #Quake 1-tiden och självklart kände jag att jag skulle svara på några av de frågor som dyker upp i kommentarstrådarna här med jämna mellanrum. FZ-redaktionen har sammanställt och svaren kommer nedan.

Dice har ju till stor del pc-konsumenter att tacka för sina framgångar. Nu tar ni bort moddar, servermjukvara med mera. Varför glädjer ni inte PC-spelare istället med mer och fler saker istället som kan utveckla både spelupplevelsen och den sociala delen av communitys och klaner?

- När man bygger spel har man alltid begränsat med tid och resurser vilket gör att man inte kan satsa allt på allt så att säga. Vi har helt enkelt varit tvungna att välja var vi vill lägga vårt krut. Att skapa mod tools, till exempel, är nuförtiden med dagens avancerade spel en rätt komplicerad historia som skulle ta en hel del fokus som vi valt att lägga på att bygga ett bättre spel. Om tillräckligt många köper spelet kanske vi har möjlighet att bygga detta i framtiden.

- Vad gäller servermjukvara handlar det mer om säkerhet än någonting annat. Vi vill helt enkelt göra allt vi kan för att folk inte skall hacka servern lokalt och på så sätt förstöra hela scenen.

Vi kommer från Radiotjänst, har du betalat tv-avgiften?

Många frågar om det här med dedikerade servrar – det kommer gå att hyra dedikerade servrar men ni kommer inte släppa filer som låter folk starta privata dedikerade servrar, trots att väldigt många efterfrågar en sådan lösning. Vad är skälet till det? Är beslutet slutgiltigt? Gäller det även framtida Battlefield-spel?

- Det är en som sagt var en fråga om säkerhet och kvalitet. Vår utmaning nu är att ge serveradministratörerna den frihet på en remote dedikerad server som de behöver för att leverera den bästa möjliga spelupplevelsen. Här behöver vi löpande och konkret feedback från er admins.

- Gordon (van Dyke) har pratat mycket om just våra dedikerade servrar både på Battlefield-bloggen och på Twitter, håll ett öga där för vidare information.

Vissa gillar inte fordon, av förklarliga skäl

Om jag hyr en server, vilken kontroll kommer jag ha? Förklara hur admin-verktygen fungerar, vilka inställningar jag kan göra (infantry only? Enbart fordon? Kan vissa vapen blockeras?).

- Som admin kan du bland annat sätta reserved slots för dina vänner, kicka och banna som det passar dig, sätta friendly fire-ratio, servernamn och map rotation, etc. En fullständig featurelista kommer att publiceras på bloggen.

Kan den som hyr en server utse moderatorer/ansvariga att sköta servern, utan att släppa ifrån sig admin-rättigheterna?

- Flera personer kan administrera samma server, alla med samma rättigheter.

[video=4312]

Föregående Nästa
Det är så sant när man tömmer två magasin och en granat i en personen fortfarande står upp då är det nåt jävligt fel och ja jag spelar betan Mp känns förbannat stelt konsol aktigt. 24/02 Handkontroll är bra i spel där man inte kan röra kameran, vilket man ska kunna göra i ett bra spel, vilket ger oss resultatet: Handkontroll är inte bra alls. Speciellt inte för ett FPS! "Handikappkontroll" borde det kallas. 22/02 Hit detection spelar lagg och jsut hur ltie skada vissa vapen gör kan ajg störa mig på, fine om ni t.ex säget att vapen gör mindre skada på avstånd när dom tappar hastighet, fine men man ska inte behöva tömma ett helt magasin i bröstet på någon för att... 09/02 kan hålla med om att lita för mycket tål man, eller rättare sakt vissa vapen gör lite för lite skada, men all in all tycker jag att det är mycket QQing på G, fan jag älskade betan 8/10 tycker jag, flöt på allt på max i graffe visseligen, och jag hadde... 07/02 Vilken tur att jag inte är den enda som reagerar. De officiella forumen är tyvärr överfyllda med folk som precis som du skriver såhär. Du har inte spelat betan, men ändå skapat skapat dig en förutbestämd mening om att spelet är dåligt, genom att kolla... 06/02 Det där är endast placebo, en DICE dev har bekräftat att det inte gör ett dyft. 04/02 awsome, spelat betan nästan hela veckan och jag är mer en nöjd, TACK dice för att ni gör BFBC till PC också. Dock verkar det vara en konsolport som gjorde mig lite besviken, men så länge det fungerar när det släpps så ska jag väl inte klaga antar jag. 04/02 Var det det diskussionen handlade om? Nej, just det. -_- 04/02 Tjenare killar jag har tips till er som tycker det verkar segt som har 3-4 kärniga proc och till alla andra också (www.youtube.com/user/Robbaz) det var här jag hittade det så cred till Rob Ni går in (eller vilken hårdisk ni har den instalerad på)E:\Prog... 04/02 Riktigt roligt spel, hade varit 10 gånger roligare om det inte hade känts som en konsolport! Less man blir! Allt blir tamefan värre och värre, att man inte änns kan starta privata servrar, herre min jesus! 04/02
Skicka en rättelse