Vad sägs om en liten presentation?

- Tjena. Jag heter Kristoffer "CrazyCow" Bergqvist och är Lead Multiplayer Designer på #Battlefield: Bad Company 2. Jag har hängt på Fragzone sedan #Quake 1-tiden och självklart kände jag att jag skulle svara på några av de frågor som dyker upp i kommentarstrådarna här med jämna mellanrum. FZ-redaktionen har sammanställt och svaren kommer nedan.

Dice har ju till stor del pc-konsumenter att tacka för sina framgångar. Nu tar ni bort moddar, servermjukvara med mera. Varför glädjer ni inte PC-spelare istället med mer och fler saker istället som kan utveckla både spelupplevelsen och den sociala delen av communitys och klaner?

- När man bygger spel har man alltid begränsat med tid och resurser vilket gör att man inte kan satsa allt på allt så att säga. Vi har helt enkelt varit tvungna att välja var vi vill lägga vårt krut. Att skapa mod tools, till exempel, är nuförtiden med dagens avancerade spel en rätt komplicerad historia som skulle ta en hel del fokus som vi valt att lägga på att bygga ett bättre spel. Om tillräckligt många köper spelet kanske vi har möjlighet att bygga detta i framtiden.

- Vad gäller servermjukvara handlar det mer om säkerhet än någonting annat. Vi vill helt enkelt göra allt vi kan för att folk inte skall hacka servern lokalt och på så sätt förstöra hela scenen.

Vi kommer från Radiotjänst, har du betalat tv-avgiften?

Många frågar om det här med dedikerade servrar – det kommer gå att hyra dedikerade servrar men ni kommer inte släppa filer som låter folk starta privata dedikerade servrar, trots att väldigt många efterfrågar en sådan lösning. Vad är skälet till det? Är beslutet slutgiltigt? Gäller det även framtida Battlefield-spel?

- Det är en som sagt var en fråga om säkerhet och kvalitet. Vår utmaning nu är att ge serveradministratörerna den frihet på en remote dedikerad server som de behöver för att leverera den bästa möjliga spelupplevelsen. Här behöver vi löpande och konkret feedback från er admins.

- Gordon (van Dyke) har pratat mycket om just våra dedikerade servrar både på Battlefield-bloggen och på Twitter, håll ett öga där för vidare information.

Vissa gillar inte fordon, av förklarliga skäl

Om jag hyr en server, vilken kontroll kommer jag ha? Förklara hur admin-verktygen fungerar, vilka inställningar jag kan göra (infantry only? Enbart fordon? Kan vissa vapen blockeras?).

- Som admin kan du bland annat sätta reserved slots för dina vänner, kicka och banna som det passar dig, sätta friendly fire-ratio, servernamn och map rotation, etc. En fullständig featurelista kommer att publiceras på bloggen.

Kan den som hyr en server utse moderatorer/ansvariga att sköta servern, utan att släppa ifrån sig admin-rättigheterna?

- Flera personer kan administrera samma server, alla med samma rättigheter.

[video=4312]