Det var många som blev besvikna när EVE Online-skaparna CCP meddelande att de inte tänkte fortsätta utveckla MMO:t World of Darkness, en setting som bland annat ligger till grund för bords- och pc-rollspelet Vampire: The Masquerade.

Nu är uppbrottet mellan islänningarna och vampyrvärlden definitivt, då det i en oväntad vändning meddelas att svenska utvecklaren och utgivaren #Paradox köper rollspelsutgivaren #White Wolf från #CCP, tillsammans med alla företagets ip:n.

Paradox Shams Jorani hade följande att säga på Twitter:

Till dagens Industri säger Paradox VD Fredrik Wester att "Vampire är världens näst mest sålda rollspel och är lite speciellt eftersom hälften av alla som spelar det är kvinnor.”

Paradox köper White Wolf kontant, för "tiotals miljoner kronor". IP:n kommer att hanteras av ett fristående dotterbolag. Till Venturebeat säger Wester att man riktar in sig på spelare som är minst 25, och letar efter en mer skitig upplevelse.

De första titlarna baserade på varumärkena kan bli aktuella först 2017. ”Det är ett bet vi gör", säger Wester. "Men vi ser stora möjligheter i att göra de här varumärkena bredare och introducera dem för fler spelare.”

Nedan kan ni se CCP:s utannonseringstrailer för World of Darkness-mmot:t. Vi får se vad svenskarna kan göra med den älskade och populära rollspelsettingen.