Den 25 december blev det avbrott från den årliga julrean på Steam då servrarna började strula ordentligt. Känsliga uppgifter hamnade på vift efter ett konfigurationsfel som som gjorde att användarna kom åt andra användares profiler. Nu har #Valve gått ut med en mer grundlig förklaring som går att läsa i sin helhet på Steam.

Informationen som läckte ut inkluderade inte fullständiga kreditkortsnummer eller lösenord, så det har inte fungerat att kapa konton eller utföra transaktioner. Valve arbetar trots det med sina partners för web caching för att identifiera användare som drabbats, och kommer kontakta dem inom kort. De betonar dock att det inte krävs någon åtgärd från användarna – inget av värde har stulits av hackers.

Källan till strulet är, som så ofta, en DoS-attack. Steam utsätts ofta för dessa, men enligt Valve påverkas sällan användarna. Denna gång ökade trafiken dessvärre med 2000%, vilket medförde att det blev fel på caching av Steam-butiken. Detta är anledningen till att många under den 25 december fick fel språk i butiken och verkade vara inloggade på andra personers konton.

Vill du veta mer om de tekniska detaljerna ska du läsa hela inlägget på Steam.