Torrentfreak rapporterar att ökända crackergruppen 3DM uppger sig ha problem att knäcka moderna spel, och att de inom ett par års tid kanske kommer vara utan "jobb".

Den tuffaste nöten just nu verkar vara Just Cause 3, som imponerande nog fortfarande står emot piraternas ihärdiga attacker. På 3DM:s forum skriver en medlem om frustrationen:

“Jag tror fortfarande att vi kan knäcka det här spelet. Men nuvarande krypteringstrender gör att jag är rädd att det inte kommer att finnas några gratisspel i världen inom två års tid.”

Allt kan såklart knäckas med tillräckligt mycket tid till förfogande, men som Torrentfreak resonerar så är det just tiden som ligger piraterna i fatet. Spelare är otåliga och stingsliga, och om de inte får sin crack inom ett par månader, eller först efter ett halvår för den delen, är chansen stor att många väljer den lagliga vägen istället.

Självklart kan man hävda att det är vansinnigt att ett spel som inte ens har multiplayer-läge (som i fallet Just Cause 3) kräver konstant uppkoppling mot internet, och att detta drabbar spelare som införskaffat spel på laglig väg. Men det går inte att motsäga effekten det får.

Diskutera i små grupper!