Åkta hår, fläskig upplösning och möjlighet att finjustera grafikinställningar. #Rise of the Tomb Raider släpptes inledningsvis bara till Xbox One (läs vår recension), men nu stundar releasen till pc och ett redan snyggt spel blir snyggare. Inte helt oväntat går det att spela med tangentbord och mus och det är upp till dig vilken bokstav du ska trycka på för att sätta ishackan i ansiktet på någon. Ur ett personligt perspektiv är dock spelet bäst lämpat för gamepad, något det såklart också stöder.

Grafikinställningarna gör nog ingen besviken då det finns reglage för det mesta och majoriteten av dem har ett spann på low till very high. Det finns också flera varianter av kantutjämningsutjämning att välja mellan och kör du grafikkort från Nvidia kan Lara få fladdrigare hår, vilket demonstreras i klippet nedan.

Vi körde spelet med nedanstående konfiguration vilken hade svårt att mäkta med 60 fps med allt uppdragit på högsta inställningarna. Det sjönk dock aldrig under 30 och Nvidia har inte släppt några drivrutiner som är trimmade för just Rise of the Tomb Raider (eller SLI).

  • Intel Core i7-4790K

  • 2 st Nvidia GTX 980

  • 16 GB internminne

Våra kollegor på #Sweclockers håller på att hårdtesta spelet med en rad olika pc-konfigurationer och kommer att publicera sitt test inom kort (förhoppningsvis senare i dag). Men det står redan klart att detta kräver sin hårdvara. Kenneth Lindqvist har detta att säga:

– Square Enix sätter ribban med nya Rise Of The Tomb Raider, där jakten på 60 bilder per sekund kräver väldigt mycket prestanda. Endast toppkorten lyckas komma närheten av önskvärda 60 fps med grafiken uppdragen till max.

Uppdatering: Nu har Sweclockers gjort klart sitt test av olika grafikkort!