Betaversionen av #The Division rullar sedan slutet av förra veckan, och tanken var att #Massive skulle rycka nätverkssladden ur servrarna vid lunch i dag. Men glädjande nog förlängs testperioden med ett dygn, så ny sluttid är klockan 12 i morgon, tisdag den 2 februari. Skälet är att vissa som fått tillgång till betanycklar av olika anledningar inte kunnat komma igång med spelandet, och det extra dygnet ger dem en ny chans.

Icke relaterat till den förlängda betan, men ändå värt att ta upp: det kommer rapporter om allvarliga fuskproblem i #The Division-betan på pc. Användare har feedbackat både i Ubisofts forum och på Reddit (t.ex. här, här och här) och säger att det enkelt går att fuska till sig ammunition, XP, ingame-valuta, rörelsehastighet med mera i multiplayer-delen Dark Zone. Anledningen ska vara att dessa funktioner sköts av spelklienten istället för av spelservern, vilket gör det möjligt att fuska till sig fördelar utan att servern märker det.

Undertecknad har inte hittat några svar från #Massive och #Ubisoft än, mer än att en community manager säger att det handlar om kända saker som kommer fixas snarare än hack. Det kan vara så att antifuskverktygen är avstängda under betan, eller (mindre troligt) att spelkoden kommer justeras till releasen. Vi får vänta och se vad utvecklarna säger om fuskproblemen. Har du stött på dem?