FZ greppar pekpinnen och guidar dig rätt bland mer än 40 olika utbildningar. Det här är den enda guiden du behöver inför det viktiga universitet- och högskolesvalet.

Det svenska spelundret skedde inte över en natt. Det är ingen slump att vårt lilla hörn av spelvärlden fullkomligen sprutar ur oss indiesensationer som Minecraft och Hotline Miami. Eller trippel-A-explosioner som The Division och Just Cause 3. Bakom alla framgångar ligger år av hårt arbete av människor envisa som synden och med en passion som kan försätta digitala berg.

Vill du bli en av dem? Då har du kommit helt rätt.

I takt med att de svenska spelen skördar framgångar kräver spelbranschen nya talanger, vilket har krattat banan för en uppsjö utbildningar. Oavsett om du vill leda ett eget företag, lära dig allt om C++, skriva interaktiva thrillers eller bygga 3d-världar så finns det något för dig. Du kan välja en bred ingång eller satsa på spetskompetens. Du kan välja mer akademiska studier på ett universitet eller förkovra dig i de branschnära och praktiska yrkeshögskolorna.

För att komma till din fulla rätt krävs det att du hittar utbildningen för dig. Därför har vi samlat 16 skolor och mer än dubbelt så många utbildningar på de här sidorna, från Luleå i norr till Malmö i söder. Den 15 april ska ansökningarna till högskolor och universitet vara inne medan det i regel är något senare för yrkeshögskolorna. Dessa ska du å andra sidan inte söka i sista sekunden för här krävs ambitiösa arbetsprover.

Lycka till med ansökningarna. Vi hejar på just dig!

https://www.google.se/maps/d/u/1/embed?mid=zPE-A4pCRSLE.kQhrj...

Föregående Nästa
Jobbar mina sista två månader nu på Spelprogrammering på BTH (180hp). Jag kan inte understryka tillräckligt hur bra BTH är som skola. Till skillnad från en större skolor som exempelvis KTH. Som jag studerade på i två år innan jag började här. Så är man... 11/04 Du kan ju alltid ta hand om spelutvecklarna när dom kraschar efter fem dagars kodknackande utan mat och sömn. Men du kommer nog behöva ta med starka mediciner också...fast det är väl en sån där Psykofant som gör. Det är väl några spel man hört om som... 10/04 Kan vara bra om man tänker blir storywriter eller något sådant. Kan inte se hur man på något sätt kan få användning av det som QA typ... eller jo, QA-Lead säkert =) 10/04 Kan man göra något med en Psykolog-utbildning inom spel-branschen? Psykologi kan nog användas till utveckling av vissa spel tänker jag mig :) Vad tror ni? Är jag helt fel ute här? 10/04 Ni borde ta upp vilka krav som finns för när jag skulle söka till future games så behövde man lämna in ett arbetsprov PLUS att man var tvungen att skicka in ett portfolio. 09/04 Necro! 09/04 / 09/04 Grattis och lycka till du med :) Jobba I 30 år till med något man avskyr blir ingen glad av:) Förvånande många som tycker man är galen att plugga "så sent I livet"... 04/04 Bra! Hoppas vi får se dig i credits till bra spel framöver, glöm inte oss andra när du väl når toppen =) Jag är själv i din ålder och har just sadlat om till kock, mitt drömyrke. Vi är duktiga tycker jag! 03/04 Pluggar Technical Artist på bth, Karlskrona. Kan verkligen rekommendera! 03/04
Skicka en rättelse