Det svenska spelundret skedde inte över en natt. Det är ingen slump att vårt lilla hörn av spelvärlden fullkomligen sprutar ur oss indiesensationer som Minecraft och Hotline Miami. Eller trippel-A-explosioner som The Division och Just Cause 3. Bakom alla framgångar ligger år av hårt arbete av människor envisa som synden och med en passion som kan försätta digitala berg.

Vill du bli en av dem? Då har du kommit helt rätt.

I takt med att de svenska spelen skördar framgångar kräver spelbranschen nya talanger, vilket har krattat banan för en uppsjö utbildningar. Oavsett om du vill leda ett eget företag, lära dig allt om C++, skriva interaktiva thrillers eller bygga 3d-världar så finns det något för dig. Du kan välja en bred ingång eller satsa på spetskompetens. Du kan välja mer akademiska studier på ett universitet eller förkovra dig i de branschnära och praktiska yrkeshögskolorna.

För att komma till din fulla rätt krävs det att du hittar utbildningen för dig. Därför har vi samlat 16 skolor och mer än dubbelt så många utbildningar på de här sidorna, från Luleå i norr till Malmö i söder. Den 15 april ska ansökningarna till högskolor och universitet vara inne medan det i regel är något senare för yrkeshögskolorna. Dessa ska du å andra sidan inte söka i sista sekunden för här krävs ambitiösa arbetsprover.

Lycka till med ansökningarna. Vi hejar på just dig!

https://www.google.se/maps/d/u/1/embed?mid=zPE-A4pCRSLE.kQhrj...