Lämna datorn – bli snuskigt rik

Fiska i underkläderna? Tja, varför inte!

Att arbeta så lite som möjligt för så hög lön som möjligt är något många av oss eftersträvar. Är du liksom FZ:s Johan Olander torsk på fiske kan du jaga denna ambition även i Black Desert Online. Allt du behöver är ett par metspön och hyfsat mycket ledigt utrymme i väskorna. Ställ dig sedan och fiska vid valfritt vattendrag och lämna därefter datorn. När du kommer tillbaka är det bara att springa till en trade manager (förväxla ej med vanliga försäljare) och sälja fisken. På detta sätt levlar du dina fiskeförmågor utan att lyfta ett finger, och ju bättre du blir desto bättre (och dyrare!) fisk får du på kroken.

Fiske är förmodligen den aktivitet som inbringar störst inkomst för minst insats, men det finns även mycket annat att göra utan att anstränga sig nämnvärt. Att levla hästar går till exempel utmärkt genom att peka ut en rutt som din karaktär rider medan du själv ägnar dig åt något annat bortom datorskärmens sken. Se bara till att inte frakta handelsvaror över världen helt utan uppsikt – då kan du bli attackerad av banditer.

Rollspela mannen som talar med hästar

Livet som hästägare börjar med en åsna.

Bra open world-spel presenterar olika möjligheter till aktiviteter och låter sedan spelaren ta sig an det som verkar mest intressant för stunden. I Black Desert Online kan du relativt tidigt bejaka din inre cowboy och ge dig ut i vildmarken för att tämja vilda hästar. Se bara till att köpa på dig många lasson så att du kan misslyckas flera gånger i minispelet som följer, samt tillverka sockerbitar för att blidka de bångstyriga djuren.

När hästen är i din ägo har du bara påbörjat din resa. Tämj flera hästar, levla upp dem och låt dem föröka sig för att få fram riddjur på högre tier-nivå. Med engagemang och disciplin kan du bli en berömd tämjare som kan sälja spelets bästa hästar till högstbjudande. Allting börjar dessvärre med en inte fullt lika imponerande åsna (se bild ovan).