Att stå i regn och snålblåst för att titta på sina barns fotbollsmatcher i division 7 är en fullständigt accepterad aktivitet men när många föräldrar pratar om sin avkommas spelande ses det ofta som ett problem. Hans Alesund, pappa till Christopher "Get_right" Alesund som senast i helgen vann en stor turnering med sitt lag Nip, hade dock en annan inställning.

Han erkänner att han inte förstod vad Counter-Strike var när Christopher började spela med sina äldre syskon i slutet av 1900-talet. När sonen började bli efterfrågad som spelare insåg han ganska så snart att han var väldigt duktig.

– Vilken förälder som helst som förstår att ens barn är duktig på någonting som inte är kriminellt eller dumt vill ju stötta honom eller henne, säger Hans Alesund i en intervju på SVT.

De till och med myglade in honom på LAN med åldersgräns och hjälpte till att bära runt på de tunga CRT-skärmarna när det skulle spelas på helgerna. När det blev aktuellt att satsa fullt ut på e-sportskarriären ringde de upp rektorn på gymnasieskolan och förklarade att Christopher behövde ta en paus. Det var inga konstigheter.

En väldigt varm och bra intervju på cirka 16 minuter som står i bjärt kontrast mot många andra diskussioner gällande barns spelande.