Att byta lagringsenhet i en Playstation 4 är en lätt match. Så här gör du.

Med ständigt sjunkande priser på SSD-lagringsenheter kan det vara idé att överväga att kasta ut den gamla hårddisken i din Playstation 4. Det är både enkelt och snabbt gjort – FZ visar hur du gör.

Du behöver:

  • En Playstation 4

  • En 2,5-tums lagringsenhet, t.ex. SSD (max 9,5 mm tjock) med Serial ATA-anslutning

  • Stjärnskruvmejsel

  • Ett USB-minne (minst 1 GB ledigt)

Så här gör du:

1. Koppla ur alla sladdar ur din PS4.

2. Ta bort skyddslocket på konsolens väntra del. Lägg båda händerna på locket (se bild) och tryck nedåt samtidigt som du drar locket mot dig.

3. Hårddisken sitter i en vagga i framkanten av konsolens vänstra sida. Skruva ur skruven och dra ur vaggan med hårdddisken.

4. Skruva ur de fyra skruvarna som håller fast disken i vaggan. Dra försiktigt ur disken och kom ihåg åt vilket håll SATA-kontakten sitter.

5. Sätt i SSD-enheten i vaggan. Var noga med att trycka fast den ordentligt i SATA-kontakten, och fäst SSD:n i vaggan med skruvarna.

6. Sätt tillbaka vaggan i PS4:n och skruva fast den.

7. Sätt tillbaka locket på PS4:n. Klappa dig själv på axeln, den mekaniska biten är nu klar!

Nu behövs PS4-firmware för att konsolen ska kunna använda SSD-disken. Så här går du tillväga:

1. Sätt USB-minnet i en dator. Öppna det och ställ dig i roten. Skapa där mappen "PS4" (versalt, inga citattecken). Ställ dig i "PS4"-mappen och skapa där mappen "UPDATE" (versalt, inga citattecken).

2. Gå hit för att ladda hem PS4-firmware. Klicka "Installera om systemprogramvaran" och hitta nedladdningslänken (heter "Ladda ner nu" eller liknande). Spara filen "PS4UPDATE.PUP" i "UPDATE"-mappen på USB-minnet.

3. Stäng av och dra ur nätsladden till PS4:n. Sätt USB-stickan i PS4:an, och sätt tillbaka strömsladden i konsolen.

4. Håll in strömknappen i minst sju sekunder, då startar PS4:n i felsäkert läge.

5. Välj "Initiera PS4-systemet (installera om systemprogramvara)" och följ instruktionerna.

Bara synd att de envisas med att (ännu inte) stödja extern HD på varken PS3 eller PS4. (Men glad idag iallafall, fick tag på en 12 GB PS3 och slängde i min gamla HD i den, så nu har man en fungerande PS3:a också, tills EA beslutar sig för att stödja rat... 13/05 Du behöver inte bryta någon plombering för att byta disk i varken PS3 eller PS4. De har gjort det så enkelt det bara går att byta disk vilket framgår i artikeln. 10/05 Det jag menar är ju om det vore värt det, inte p g a prestandaboosten den är tydlig, men utifrån garantibiten. Har de ändrat policyn? Har ju alltid varit så att garantier upphör om man bryter plombering, eller modiffierar/ändrar komponenter i en konsoll... 10/05 1. Nope 2. Jepp, helt klart värt det. Uppgradering till SSD eller SSHD är sparar in många sekunder i stort sett alla spel med laddningstider varje gång. 09/05 Upphör inte garantin för konsollen om man öppnar upp den och byter disken? Är det värt det? 09/05 ExFat eller något. Formaterar när du slänger in den så spelar ingen roll om du har ntfs eller fat 32. 06/05 Det var ju inte precis svårt på PS3:an, men skönt det är ännu enklare på PS4:an... Bara synd att vi inte kan lagra på externa också. Tycker inte SSD gör särskilt mycket, den är snabb nog ändå, men mer lagringsutrymme behöver man verkligen. Har i och för... 05/05 Dum fråga kanske.. men ska hårddisken vara FAT32 eller NTFS? Klarar PS4 av både filsystemen? På PS3 var det FAT32 som gällde va? 05/05 Finns det någon övre gräns för hur stor en SSD disk för PS4 kan vara? 05/05 Jag läste bara bilderna.. Tack! 05/05
Skicka en rättelse