Låt tekniken skapa klasserna

Första världskriget var inte bara nergrävt ställningskrig i fransk lera. Det var också kriget där lärdomarna efter den industriella revolutionen användes fullt ut, vilket innebar revolutionerande högt utvecklingstempo av ny krigsteknik. Bomber från skyn och tungt bepansrade stridsfordon skrämde hästburna krigare, men till skillnad från den väloljade tyska krigsmaskin som sänkte Polens primitiva armé hösten 1939 var första världskrigets spjutspetsteknik full av brister. Stridsvagnar och flyg var så outvecklade att de oskyddade soldaterna på hästryggarna och i skyttevärnen ändå hade en chans.

De här mötet av gammalt och nytt, svagt och starkt kan en skicklig utvecklare använda för att bygga spelarklasser med stora men ändå logiska skillnader. Det skulle göra klassernas styrkor och svagheter långt mer trovärdiga än abstrakta poängstaplar för armor och dps. Våga, Dice!

Sannolikhet: Möjligt men inte så troligt

Ett hett kallt krig

Sovjet gick och självdog innan kalla kriget hann bli hett, och vi som lever i dag ska kanske vara glada för det. Men lockelsen lever kvar, att se krigsteknik framtagen decennierna efter WW2 mötas i konflikter byggda på politiska spänningar som snabbt kan eskalera.

Långt mer avancerad krigsföring än det 1939-1945, men med dagens mått ändå primitiva fast hanterbara leksaker. Krigstekniken från 60-, 70- och 80-talens kapprustning – varje MÖP:ares och krigsdystopikers våta dröm.

Sannolikhet: Hyfsat stor

En modern WW2-repris

Utvecklarna tjatade hål i huvudet på oss om WW2 under några år, men det kapitulerade i samma sekund som #Call of Duty 4: Modern Warfare släpptes. Nu är alla redo för WW2 igen, så även om Battlefield 5 lär spela med säkra kort börjar opinionen bli så högljudd att kriget om nazismen mot världen seglat upp som en reell möjlighet. Vilket inte minst intresset för #Battalion 1944 och #Days of War visat.

Och vi är redo att åter kriga på Omaha Beach. Se kulor slita hål i landningsbåtarna, spränga bort skyddsbarriärer, ana tyskar gömda i vegetationen bakom klipporna. Vi vill avnjuta kartor stora nog att härbergera både flyg och fotsoldater utan att det känns sardinburk. Vi vill se Frostbite-motorn demonstrera 15 års teknikutveckling i en landstigning lika råskitig som i Saving Private Ryan.

Sannolikhet: Hög

--

Nu vill vi veta vad DU vill se i nästa Battlefield! Berätta och motivera i kommentarerna.