#Microsoft verkar städa upp bland sina studios och spelserier. I mars stod det klart att anrika #Lionhead Studios stängs ner och att #Fable Legends därmed aldrig ser dagens ljus. Nästa spel att vandra in i spelhistorien är den kreativa #LittleBigPlanet-utmanaren #Project Spark. Vilket förvisso inte bör komma som någon större överraskning.

Project Spark släpptes 2014 men tog aldrig riktigt fart kommersiellt. Ett år senare slopades alla avgifter, Microsoft betalade tillbaka pengar och spelet slutade att utvecklas aktivt. Ytterligare ett år senare är det nu alltså tack och hej. Servrarna plockas ner den 12 augusti. Innan dess bör du ladda hem dina favoritbanor (från communityn och dina egna) och spara dem på hårddisken. Det kommer fortfarande vara möjligt att starta spelet och köra det lokalt med nedladdat material.

Köpte du Project Spark i fysisk utgåva blir du ersatt med pengar i ditt Microsoft-konto. Det förutsätter dock att du köpte spelet efter 5 oktober 2015 och att du aktiverade koden innan den 13 maj 2016. Processen sker automatiskt för alla som är berättigade.

Värt att notera är att medarbetarna från #Team Dakota har arbetat på andra projekt för #Microsoft Studios det senaste året, och att nedstängningen av Project Spark inte innebär att någon blir av med jobbet. Läs mer på officiella forumet.