I slutet av 2007 offentliggjordes att #Activision och #Vivendi gick samman för att bilda världens största tredjepartstillverkare - Activision Blizzard. Detta i ett avtal värt 18,9 miljarder amerikanska dollar. I februari-numret av amerikanska Game Informer berättar Activision Blizzard-chefen Bobby Kotick att han redan 1995 fick höra talas om att företaget Davidson & Associates köpt utvecklaren för 7 miljoner dollar. Något som Kotick, vid denna tidpunkten, tyckte var alldeles för mycket pengar.

Det året [1995] hade Activision antagligen omkring 60 miljoner i intäkter. De sa att de hade betalat sju miljoner dollar för Blizzard. Jag sa: Är ni helt galna? De är som en kontraktsutvecklare! De har Warcraft men vad mer har de? Ni betalade sju miljoner! Det är galet!

Kotick är dock inte den ende som har anledning att vara efterklok. Blizzard-grundaren Mike Morhaime, som sålde företaget för sju miljoner dollar, har kanske än mer anledning att hålla sig för skratt.

Jag talade med Mike Morhaime häromdagen och jag sa: Du vet, jag kunde ha köpt dig för sju miljoner men instället blev det sju miljarder. Han sa: Ja, kan du tänka dig om jag bara hållit ut för de där sju miljarderna istället för de sju miljonerna?