Som vi redan konstaterat i vår artikel om årets E3-besvikelser så kändes årets mässa som ett typiskt mellanår. Överraskningarna hade många gånger läckt ut i förväg eller rentav utannonserats officiellt innan mässan, och få grejer fick oss att tappa andan av förundrad. Dock lyckades några avslöjanden få oss att nicka gillande. Här är våra favoriter.

  • Ett nytt God of War utannonserades och den fly förbannade Kratos gör därmed Playstation 4-debut. Dessutom i rollen som familjefar med en son vid sin sida. Fornnordisk mytologi med drakar och annat djävulskap är det som gäller.

  • Resident Evil 7 Biohazard avtäcktes och gör en rejäl u-sväng bort från action till förmån för mer obehaglig skräck, och ska tillbaka till spelseriens rötter. Förstapersonsvy och VR-stöd (än så länge bara Playstation VR som bekräftats) gäller för multiformat-liret som har en demo ute för alla med Playstation Plus.

  • Project Scorpio var en minst sagt illa bevarad hemlighet och när den väl utannonserades under #Microsofts presentation föll vi inte av stolarna i förvåning. Däremot blev vi positivt överraskade av att rykten om riktigt kraftfull hårdvara visade sig stämma. Enligt Microsoft får Scorpio en total beräkningskraft på 6 TFLOPS, vilket kan jämföras med ungefär 6,4 TFLOPS för Nvidia Geforce GTX 1070. Konsolen får även 8 processorkärnor och en minnesbandbredd på 320 GB/s.

  • Hideo Kojima stod för en av de större överraskningarna när han klev upp på scenen under #Sonys presentation och utannonserade sitt nya spel Death Strandning. Vi vet fortfarande ytterst lite om det märkliga äventyret, förutom att Norman Reedus spelar huvudrollen.

  • #Prey återuppstår och ryktena hade rätt: #Arkane Studio har knuffat bort #Human Head från rodret och står numera för utvecklingen. Spelet beskrivs som en science fiction-thriller, och verkar inte ha särskilt mycket med det första spelet att göra.

Listan fortsätter på nästa sida!