Ett survival-rollspel i en beständig värld, med en karta byggd av hela den riktiga världen, inscannad med HD-kamera och konverterad till 3D, som spelplan låter mer än lovligt ambitöst. Men det var tanken med #Reroll, ett rollspel som Julien Cuny och Louis-Pierre Pharand, båda tidigare hos #Ubisoft Montreal, presenterade för två år sedan.

Det skulle finansieras via utvecklarnas egna satsningar och en sorts crowdfunding där intresserade köpte föremål till spelet. Men det bar sig inte ekonomiskt, och nu har Reroll lagts ner, skriver utvecklarna #Pixyul på Reddit. Beslutet togs efter att man fått nej från tilltänkta finansiärer och statliga organisationer, och man säger sig inte längre se någon möjlighet att få projektet att bära sig.

Trist nog blir det ingen återbetalning av pengarna för de som bidragit till projektet, vilket hade varit fallet om man använt Kickstarter och inte nått insamlingsmålet. De som lagt pengar på Reroll erbjuds istället early access-spelet #Bios från samma utvecklare på Steam. Det kostar 15 euro, vilket gör att folk som lagt uppemot 300 dollar på Reroll säkerligen inte är alldeles nöjda.

Du ser announcement-filmen för Reroll från sommaren 2014 nedan.