Vi vet att HTC Vive är långt ifrån standardutrustning hos svenska gamers men nu har virtual reality-utbudet blivit så pass stort att det behövs listor. Bara på Steam finns det över 350 VR-titlar att botanisera i och nya släpps varje dag. Inspirerade av det tipsschema VRGeeks skrev om tidigare idag tänkte vi dela med oss av våra favoriter så här långt.

Vi listar dem utan inbördes ordning då de är så pass skiljda upplevelser.

Valves The Lab

The Lab ingår när du köper HTC Vive och är en perfekt avsmakningsmeny vad det gäller VR. Du bjuds på små lätta upplevelser som visar potentialen för virtual reality och du kommer bland annat att stöta på miljöer från Portal och Dota 2. Skjut brinnande pilar på små söta gubbar, se vackra landskap eller försök laga en Atlas-robot.

Out of Ammo

Vi vet. Att lita på personen bakom Dayz är lite av en chansning, särskilt när Out of Ammo också kör Early Access-konceptet. Men det är redan nu så pass roligt att skjuta små blockfiender med allt från krypskyttegevär till granatkastare att det är svårt att inte tipsa om det.

Job Simulator

Välj en arbetsplats, kanske ett snabbmatskök eller ett tråkigt kontor och börja sprid kaos. Visst, det finns små uppdrag du kan underhålla dig med men roligast blir spelet om du häller kaffe i tangentbordet, gör oändligt med kopior av krukväxter eller gör galna mackor.

The Brookhaven Experiment

Tycker du att listan varit lite för gullig än så länge? Installera The Brookhaven Experiment (det finns ett demo) som är en av de bästa zombie-skjutar-upplevelserna just nu. Känslan när man står i ett nedsläckt forskningslab och hör släpande steg bakom kröken är inte att leka med.

Minecraft

Om du tyckte att det var obehagligt att möta en creeper i vanliga Minecraft kan du kanske ana hur det är att stå öga mot pixelöga mot en sådan fara. Minecraft har än så länge inget officiellt stöd men genom modden Minecrift går det att börja gräva redan idag.