Ja, #The Elder Scrolls VI är under utveckling, men det kommer dröja. Det berättade #Bethesdas Todd Howard efter det förväntade men uteblivna tillkännagivandet på E3-mässan i somras.

Men för dig som fortsatt att hoppas bjussar företagets vice-VD Pete Hines på en pil i förnekelseknät – första infon om spelet kommer släppas relativt nära release, säger han till PC Gamer. En release som alltså ligger långt fram i tiden.

Bethesda tänker göra likadant som med #Fallout 4, där det gick relativt kort tid mellan tillkännagivandet i juni förra året och releasen fem månader senare. Hines förklarar det med att pr-insatser tenderar att störa spelutvecklingen.

Anything we want to do from a PR-marketing perspective always has implications on the devs, right? Whether that’s trying to capture video or trying to put together a demo: it’s an additional ask above and beyond just working on the game.

Ett klokt beslut tycker nog en och annan som tröttnat på att vänta flera år från de första överdådiga filmerna tills spelet faktiskt är färdigt. Det kan också vara så att Bethesda är säkra på att det inte behövs mångårigt pr-arbete för att sälja ett nytt Elder Scrolls.

Och när kommer man börja prata Elder Scrolls VI då? Det lär dröja några år: Bethesda ska först släppa två andra spel, säger Hines till PC Gamer. Så du lär hinna spela igenom nysläppta #Skyrim-remaken Enderal både en och två och tio gånger.