#EA har gjort anmärkningsvärt få grafiskt uppdaterade nyversioner av sina gamla spel. Det förklarade vicechefen Patrick Söderlund och företagets operativa chef Peter Moore förra året med att man hellre la resurserna på att skapa nytt. Moore skruvade till det lite extra och sa att det "...känns som att släppa saker för att man har slut på idéer".

Det citatet kan nu komma att bita Moore i baken, för företaget tycks ha bytt åsikt. Söderlund ger tydliga antydningar om att Mass Effect-serien kommer remastras.

Game Informer frågade honom om planerna på att remastra Mass Effect-serien, och så här svarade han:

Det ärliga svaret är att vi aktivt tittar på det, absolut. Jag kan inte tillkännage något i dag, men du kan vänta dig att vi med största sannolikhet följer våra kära kollegor Activision och andra företag som framgångsrikt har gjort det.

Många företag har släppt nyversioner av gamla spel på senare år, exempelvis #The Last of Us: Remastered från förra sommaren och #Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered som följer med vissa versioner av #Call of Duty: Infinite Warfare i november. Och EA säger sig nu ha insett att det här är vad spelarna faktiskt vill ha. Söderlund igen:

Det som förändrats är att det finns bevis på marknaden för att folk vill ha det, kanske mer än när vi pratade [förra sommaren. /red.] Det finns de som gjort det innan, men jag tror det finns ännu tydligare bevis för att det här något som folk verkligen vill ha.

Något att tråna efter medan du... well, trånar efter #Mass Effect: Andromeda-premiären i början av nästa år.