Vissa saker i livet är konstanta, återkommande, ofrånkomliga. Som att FZ i december utser årets bästa spel.

1996 var inte bara året då FZ föddes, det var också ett urstarkt spelår. 1999 och 2015 också, för att inte tala om 2007 – fullständigt magiskt. 2016 bjöd kanske inte fullt lika många blivande klassiker, men med en bra bit över 50 titlar på kandidatlistan har vi på redaktionen ändå haft en hel del att välja mellan när det nu är dags att utse 2016 års tio bästa spel.

Resultatet är en vild blandning av stort och smått, actionfyllt och stillsamt, trippel-A och indie. Vad som inte finns med är expansioner; vi tänker att de är en förlängning av äldre spel. Med det sagt ger vi er.... 2016 års bästa spel, enligt FZ!

10. Firewatch

Det var inte bara megaproduktioner av AAA-karaktär som visade var skåpet skulle stå under 2016. Indie-scenen stod stark och utöver danska succén #Inside fick vi även testa på rollen som parkväktare med #Firewatch. Det låter kanske inte särskilt livat, men spelets nedtonade och samtidigt slagkraftiga handling tillsammans med en lyckad grafisk stil och stämningsskapande musik gav en oförglömlig helhetsupplevelse.

Din enda egentliga interaktion med en annan levande varelse sker över walkie-talkie, men relationen mellan dig och din ansiktslösa kompanjon lyckas ändå vara mer levande än i majoriteten av årets övriga spelutbud. Berättandet utmärker sig dessutom genom att inte skriva dig på näsan utan driver på din nyfikenhet med antydningar om vad som pågår i parken. Trots viss kritik mot hur säcken knyts ihop mot slutet råder det inget tvivel om att detta är ett måste för den som uppskattar kreativa, konstnärligt inspirerade spelupplevelser.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Kul med nån mer som spelat Seasons after Fall. Trevligt litet spel, och inte minst audiovisuellt underskönt. 01/01 :D 30/12 Dark Souls 3? 30/12 Om jag minns rätt så har du låst till 30, låst till 60 eller Unlimited samt V-sync på/av att välja bland. 28/12 OverWatch är riktigt bra. Punkt; men, jag njuter ändå lika mycket av TitanFall 2 måste jag erkänna. 27/12 Att det blir enorm fps-drop i början av race med många bilar framför och mycket partikeleffekter i form av rök/damm osv kan jag mer leva med och ha förståelse, det är alla andra partier där det är riktigt dåligt flyt finner jag mindre accepterat. Vet... 27/12 Trist att du känner att det är ospelbart. Håller som sagt var med om att delar av Surfers Paradise och några få regnskogspartier ger FPS drops samt races när man har alla framför sig men resterande 80% av spelet flyter på fint för mig i 4K@60fps (låst).... 27/12 http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20161225/topplista-arets-hogsta-betyg/ artikel om årets 5/5 spel 27/12 Fina spel på denna lista, inget att klaga på där! Men en sak som förundrar mig är: Vad krävs av ett spel idag för att få 5 av 5 i betyg här på FZ? För här har ni listat dom absolut bästa spelen som kom 2016 enligt er och inte en enda har fått 5 av 5 i... 27/12 För mig är spelet mer eller mindre ospelbart, åtminstone senast jag testade det och det var inte allt för länge sedan. Tycker att det borde vara klart bättre flyt sett till hur spelet ser ut och vad jag har för hårdvara. i7 4790k @ 4,5Ghz, 8GB DDR3 @... 27/12