Vissa saker i livet är konstanta, återkommande, ofrånkomliga. Som att FZ i december utser årets bästa spel.

7. Xcom 2

Schack, snooker, #Xcom 2. Tre vattenhål för dig som hatar – hatar! – när det är turen som avgör. För i schack, snooker och Xcom 2 vinner du aldrig någonsin på tur. Om du vinner gör du det för att du vet vad du håller på med.

Fast Xcom 2 handlar mindre om att vinna, och mer om att inte förlora. Det handlar om skadereduering. Om att leda din lilla soldatgrupp genom överjävliga odds, och att överleva när oddsen hela tiden försämras.

En rookie-soldat växer in i ditt hjärta ju längre den överlever, och när en ny alien-ras sliter den ifrån dig efter 25 omgångar mal sorg, vrede och frustration i bröstkorgen. Värst skaver vetskapen att det är ditt fel, att en annan taktik, andra vapen eller eller ett nytt forskningsområde hade kunnat rädda soldatens liv. Ett litet tag till.

6. Doom

#Id Softwares nytolkning av genren de själva födde fram tog många på sängen. En klassisk demonpangare i uppdaterad skrud låter inte så fräscht 2016, men det var precis vad det var. 2016 års #Doom sätter tonen direkt genom att låta dig krossa en demonskalle inom loppet av två minuter, och när hagelbrakaren laddas samtidigt som intromusiken avslutas står det klart att detta blir en upplevelse som kommer sparka stjärt. Spelmekaniska tillägg som närstridsattacker som fyller på hälsa och ammunition tillsammans med uppgraderingar av vapen- och karaktärsegenskaper gav också spelet något mer djup än gamla skolans #Doom.

Id Software har varit duktiga på att uppdatera Doom med nytt innehåll efter lanseringen, något som särskilt gäller flerspelarläget som var den klart svagaste delen vid lanseringen. Efter några snedsteg med #Doom 3 och #Rage visade Id Software att man fortfarande är mästare när det gäller ösiga och snygga förstapersonsskjutare.

Kul med nån mer som spelat Seasons after Fall. Trevligt litet spel, och inte minst audiovisuellt underskönt. 01/01 :D 30/12 Dark Souls 3? 30/12 Om jag minns rätt så har du låst till 30, låst till 60 eller Unlimited samt V-sync på/av att välja bland. 28/12 OverWatch är riktigt bra. Punkt; men, jag njuter ändå lika mycket av TitanFall 2 måste jag erkänna. 27/12 Att det blir enorm fps-drop i början av race med många bilar framför och mycket partikeleffekter i form av rök/damm osv kan jag mer leva med och ha förståelse, det är alla andra partier där det är riktigt dåligt flyt finner jag mindre accepterat. Vet... 27/12 Trist att du känner att det är ospelbart. Håller som sagt var med om att delar av Surfers Paradise och några få regnskogspartier ger FPS drops samt races när man har alla framför sig men resterande 80% av spelet flyter på fint för mig i 4K@60fps (låst).... 27/12 http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20161225/topplista-arets-hogsta-betyg/ artikel om årets 5/5 spel 27/12 Fina spel på denna lista, inget att klaga på där! Men en sak som förundrar mig är: Vad krävs av ett spel idag för att få 5 av 5 i betyg här på FZ? För här har ni listat dom absolut bästa spelen som kom 2016 enligt er och inte en enda har fått 5 av 5 i... 27/12 För mig är spelet mer eller mindre ospelbart, åtminstone senast jag testade det och det var inte allt för länge sedan. Tycker att det borde vara klart bättre flyt sett till hur spelet ser ut och vad jag har för hårdvara. i7 4790k @ 4,5Ghz, 8GB DDR3 @... 27/12
Skicka en rättelse