Vissa saker i livet är konstanta, återkommande, ofrånkomliga. Som att FZ i december utser årets bästa spel.

5. Civilization VI

Den man älskar agar man, som det heter. Således kunde inte #Civilization VI, den senaste delen i den legendariska och omhuldade strategiserien, undgå ganska häftig kritik på sina håll. Det säger dock en hel del om hur bra spelet faktiskt är att det är smått omöjligt att sluta spela, trots brister här och var. Dessutom var det kanske det mest kompletta Civ-spelet hittills vid release, och efter några välkomna patchar är det dessutom ännu bättre nu.

Det nya stadssystemet är den största och viktigaste förbättringen, men knappast den enda. Mer specifika personligheter för alla ledare öppnar också mer än någonsin för att skapa sina egna mål och rollspela sig igenom historien. Möjligheterna känns helt enkelt fortfarande smått ändlösa i Civilizations värld. Dessutom är äntligen atombomben nu något att ta på allvar. Frukta den.

4. Inside

#Inside tog nästan sex år att utveckla, och varje aspekt av spelet vittnar om en känsla för detaljer och en vilja att skapa något riktigt välgjort. Det som i grund och botten är ett ganska enkelt plattformsspel lyfts till en helt ny nivå av den oslagbara stämningen.

Berättelsen förs fram utan repliker och nästan helt och hållet utan text. Det är bara det visuella som står för narrativet, samt ljudet. Ett kort spel med stämning och dramatiska vändningar som räcker betydligt längre än speltiden. Slutet sysselsätter fortfarande analytiker bland internets forum.

Kul med nån mer som spelat Seasons after Fall. Trevligt litet spel, och inte minst audiovisuellt underskönt. 01/01 :D 30/12 Dark Souls 3? 30/12 Om jag minns rätt så har du låst till 30, låst till 60 eller Unlimited samt V-sync på/av att välja bland. 28/12 OverWatch är riktigt bra. Punkt; men, jag njuter ändå lika mycket av TitanFall 2 måste jag erkänna. 27/12 Att det blir enorm fps-drop i början av race med många bilar framför och mycket partikeleffekter i form av rök/damm osv kan jag mer leva med och ha förståelse, det är alla andra partier där det är riktigt dåligt flyt finner jag mindre accepterat. Vet... 27/12 Trist att du känner att det är ospelbart. Håller som sagt var med om att delar av Surfers Paradise och några få regnskogspartier ger FPS drops samt races när man har alla framför sig men resterande 80% av spelet flyter på fint för mig i 4K@60fps (låst).... 27/12 http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20161225/topplista-arets-hogsta-betyg/ artikel om årets 5/5 spel 27/12 Fina spel på denna lista, inget att klaga på där! Men en sak som förundrar mig är: Vad krävs av ett spel idag för att få 5 av 5 i betyg här på FZ? För här har ni listat dom absolut bästa spelen som kom 2016 enligt er och inte en enda har fått 5 av 5 i... 27/12 För mig är spelet mer eller mindre ospelbart, åtminstone senast jag testade det och det var inte allt för länge sedan. Tycker att det borde vara klart bättre flyt sett till hur spelet ser ut och vad jag har för hårdvara. i7 4790k @ 4,5Ghz, 8GB DDR3 @... 27/12
Skicka en rättelse